Zde může být vaše reklama.

NEŠTĚSTÍ NA PŘECHODU Telefonující dívka přehlédla autobus, ten jí přejel nohu

Telefonující dívka přehlédla autobus, ten jí přejel nohu

foto: Policie ČR

18. 09. 2023 - 23:12

Olšany – Telefonovala za jízdy, jela bez helmy a bez rozhlédnutí vjela s kolem na přechod pod projíždějící autobus. Cena, kterou za to zaplatila, je obrovská. Devítiletá holčička naštěstí střet s vozidlem přežila, záchranka ji však transportovala s poškozenou dolní končetinou do olomoucké fakultní nemocnice. Zda se nohu, kterou přejel mnohatunový autobus, povede lékařům zachránit, se nepodařilo zjistit.

Nehoda se podle policie stala v pátek dopoledne v centru Olšan na Prostějovsku. „Hlídka na místě zjistila, že devítiletá cyklistka jela na kole po chodníku vedoucím podél komunikace. Náhle však sjela na silnici na přechod pro chodce, aniž by se rozhlédla. V tu dobu tudy projížděly dva autobusy, které jely za sebou a do druhého z nich narazila. Řidička autobusu chtěla zabránit střetu, ale to se již nepodařilo,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dívka narazila do zadní části vozidla za výstupními dveřmi, upadla na komunikaci a autobus jí zadním kolem najel na dolní končetinu. Při jízdě neměla na hlavě nasazenou cyklistickou přilbu a telefonovala, dodala mluvčí. Nehodu dále vyšetřují policisté z prostějovského dopravního inspektorátu.

Další články