Zde může být vaše reklama.

Kumulace funkcí primátora Staňka? Jistě, ale... kdo místo něj?

Kumulace funkcí primátora Staňka? Jistě, ale... kdo místo něj?

11. 06. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Média si v uplynulých dnech všimla kumulace funkcí olomouckého primátora Staňka. K pozici prvního muže města se stal poslancem, do toho učí na fakultě, a má se stát ministrem kultury. Podle interních informací z ČSSD by na funkci primátora města dávno rezignoval, kdyby ovšem existovala náhrada. V personálně "vybrakované" olomoucké ČSSD momentálně není.

Foto: Facebook Antonína Staňka

videoprojektory web

Primátor Antonín Staněk a olomoucká sociální demokracie řeší závažný problém. Podle informací, které má Hanácký Večerník k dispozici, probíhalo v uplynulých dnech několik jednání, která řešila zásadní otázku: má se Staněk vzdát postu primátora, aby příliš okatě nekumuloval funkce? Staňkův postoj k takovému kroku by podle našeho zdroje nemusel být záporný, nemá ovšem nikoho za sebe.

Náhradní primátor do voleb? Žádný vlastně není

Olomoucká ČSSD totiž zažívá těžkou personální krizi. Potenciální kandidáti se buď vyloučili sami, anebo jsou nepřijatelní. Miroslav Petřík zmizel před více než měsícem neznámo kam a existují informace, že by se mohl nacházet v programu na ochranu svědků. Prozatímní dvojka kandidátky, čerstvě třicetiletý Filip Žáček, je podle spolustraníků na post primátora alespoň prozatím neprůchozí. "Má vcelku nepříjemnou image "starý mladý", není to dobrý lídr do voleb," řekl nám náš zdroj z nitra olomoucké sociální demokracie. Žáček je navíc spojován s dubnovým zásahem protikorupční policie na olomoucké radnici a jeho politický osud je tak značně nejistý.

Minulý týden tak začala na povrch probublávat informace, že by se lídrem sociálnědemokratické kandidátky mohla v Olomouci stát Yvona Kubjátová, dosavadní vedoucí odboru sociálních služeb a někdejší náměstkyně hejtmana. Ta ale v současnosti není v Olomouci ani zastupitelkou, a jen ilustruje krizi, kterou olomoucká ČSSD momentálně po personální stránce zažívá.

-vb-

Další články