Zde může být vaše reklama.

OPRAVA PAVELKOVY Oblíbená zkratka přes Bělidla se uzavře na šest týdnů

Oblíbená zkratka přes Bělidla se uzavře na šest týdnů

foto: Pixabay.com

01. 04. 2024 - 22:20

Oblíbená cesta přes Bělidla, kudy si řada řidičů zkracuje cestu z Pavlovické nebo  Divišovy ulice na Lipenskou, se na šest týdnů uzavře. Rozbitou cestu plnou výmolů, kde se zdaleka nedá jet povolenou padesátkou, čeká kompletní rekonstrukce s výměnou povrchů. Uzavřenou Pavelkovou ulicí projedou pouze autobusy MHD a dopravní obsluha.

 

„Opravu komunikace v úseku od Lipenské ulice před most přes Bystřici zahájí stavební firma 2. dubna. Termín pro dokončení opravy má stanovený do 14. května. Oprava vozovky bude probíhat v úseku dlouhém zhruba 640 metrů. Stavaři nejprve odstraní staré živičné vrstvy, aby je mohli nahradit novými, vymění betonové obruby, uliční vpusti a doplní dlažbu,“ informovala mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

Předpokládané náklady stavby jsou 11 milionů korun. „Občany, kterých se stavební práce dotknou, žádáme o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. Je to především z důvodu zajištění jejich vlastní bezpečnosti. Umožní tím ovšem zároveň zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací,“ vybízí vedoucí odboru dopravy Marek Černý.

Pro zodpovězení případných dotazů občanů je k dispozici vedoucí oddělení majetkové správy a údržby komunikací magistrátu Petra Pospíšilová, 606 712 465,  petra.pospisilova@olomouc.eu.

 

 

 

Další články