Zde může být vaše reklama.

Stížnosti na porušování provozní doby předzahrádek: Skončily prodloužením jejich otvíračky a de facto i zrušením pokut!

Stížnosti na porušování provozní doby předzahrádek: Skončily prodloužením jejich otvíračky a de facto i zrušením pokut!

27. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Neustálým porušováním nočního klidu a trvalým hlukem trpí obyvatelé centra Olomouce, obzvláště v okolí diskoték. Několik iniciativ ze strany občanů o důslednější kontrolu ze strany Městské policie a radnice ale skončilo až neuvěřitelně: radnice v čele s primátorem Staňkem na podněty občanů de facto zrušila jakékoli sankce. Vtipné je, že s retrospektivní platností.

videoprojektory web

Provozovatelé předzahrádek uzavírají s městem smlouvu, v níž bylo jednoznačně stanoveno, že provoz těchto zařízení, pokud jsou na ulicích nebo veřejných místech, je omezen desátou večerní, respektive v pátek a v sobotu půlnocí. Podle obyvatel, kteří bydlí v exponovaných lokalitách, bylo ale porušování této normy dlova na denním pořádku, a to bez jakýchkoli sankcí. Ve věci se v posledním roce angažoval Olomoučan Jan Dohnal, jeho iniciativa ale dopadla přesně opačně, než očekával.

Namísto kontroly města větší benevolence!
„Předzahrádky mohou za porušování nočního klidu dostat pokutu až dvacet tisíc korun, a to opakovaně. Podotýkám, že nechci nikomu škodit, ale u diskotéky Belmondo a u Drápala se opravdu nedá spát,” říká. V létě letošního roku poprvé zavolal hlídku Městské policie a trval na provedení záznamu, který měl sloužit jako podklad pro postih ze strany Magistrátu. Nebyl sám. Jen během června a července letošního roku se totiž lidé ohradili proti porušování nočního klidu celkem osmatřicetkrát! „K ničemu to ale nevedlo. Hlídka odjela a zahrádka hlučela dál,” říká.

Primátor svolal jednání. Výsledek? Vše je povoleno!
Na základě nejen jeho stížností svolal primátor města Antonín Staněk letos v létě schůzku všech „hřešících” provozovatelů. Lidé, kteří dlouhodobě trpí hlukem, očekávali cokoliv, ale ne, co se reálně stalo: 15. srpna totiž Rada města vydala dodatek ke smlouvě s provozovateli...

Celý text 29.9.2017 v tištěném Hanáckém Večerníku

Další články