Zde může být vaše reklama.

Přerov čeká kvůli opravě Polní ulice dopravní kalamita

Přerov čeká kvůli opravě Polní ulice dopravní kalamita

04. 11. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Na úplnou jednosměrnou uzavírku krajské silnice v Polní ulici se budou muset připravit řidiči, projíždějící Přerovem. Jedna z klíčových komunikací města bude kvůli opravám uzavřena od pondělí 14. do neděle 27. listopadu. V průběhu čtrnácti dnů budou muset motoristé volit objízdnou trasu v délce zhruba kilometru a čtvrt.

Uzavírka se týká 250 metrového úseku vozovky – a to od křižovatky Velká Dlážka až po odbočku, která vede směrem k Technickým službám města Přerova. „Pro řidiče, kteří přijedou od Olomouce či od Lýsek, vede objížďka přes Velkou Dlážku a přes nábřeží Edvarda Beneše. Odtud se napojí na ulici Tržní a Polní,“ vysvětlila Iva Ratiborská z přerovského magistrátu. Řidiči, kteří pojedou od nádraží, budou moci směřovat do svého cíle po volném jízdním pruhu opravované silnice.

Krajská silnice, kterou denně brázdí stovky kamionů, je ve špatném stavu a na opravu čeká delší dobu. Má v asfaltu vyjeté koleje a motoristé si stěžují na „drncání“, způsobené nerovností vozovky. Plánovaná oprava jim má zvýšit komfort jízdy - ale také ulehčit zimní údržbu.

„Vozovku čeká výměna obrusné a ložné asfaltové vrstvy v celkové tloušťce 120 milimetrů. Součástí akce je rovněž obnovení vodorovného dopravního značení,“ uvedl Radomír Zapletal ze Správy silnic Olomouckého kraje. Oprava přijde i s DPH na 2, 3 miliony korun.

-age-

Další články