Zde může být vaše reklama.

CHTĚJÍ LÉKAŘE I ZUBAŘE Přerov hledá lékaře, nabízí statisícové částky

Přerov hledá lékaře, nabízí statisícové částky

foto: prerov.eu

23. 03. 2024 - 20:04

Přerov - Najít v Olomouckém kraji praktického lékaře, pediatra nebo zubaře, kteří si mohou dovolit otevřít ordinaci nebo rozšířit počet klientů, je stále problém. Stávající doktoři stárnou a mladí absolventi si otevírají praxi spíše ve větších městech. Radní v Přerově se snaží řešit situací tím, že nabízejí doktorům dotaci, která je má motivovat k životu a práci ve městě. Loni nabídla radnice lékařům 300,000 korun, letos podporu zvedla na dvojnásobek.

Loni město lákalo na peněžní příspěvek praktiky a stomatology, letos rozšířilo program i o dětské lékaře. „O dotaci 600,000 korun se mohou ucházet ti, kteří si zřídí novou ordinaci, nebo převezmou některou ze stávajících,“ informoval náměstek přerovského primátora Vladimír Lichnovský s tím, že příjemce bude vybrán na základě bodových kritérií.

Již od loňska radní také zavedli stipendijní program, který je určen budoucím zubařům v posledních dvou letech studia. Ti mohou získat až 300 tisíc za dva akademické roky, pokud se upíšou k tomu, že po ukončení studia budou působit v Přerově – a to opět buď v nové ordinaci, nebo v převzaté. „Absolvent se ve smlouvě zaváže k tomu, že bude vykonávat povolání zubního lékaře na území Přerova v rozsahu minimálně dvojnásobku akademických let, po které mu bylo poskytnuto stipendium, tedy čtyři roky,“ vysvětlil Lichnovský.

Další články