Zde může být vaše reklama.

Doprava v Přerově Příští týden v Přerově začnou uzavírky

Příští týden v Přerově začnou uzavírky

foto: www.prerov.eu

05. 03. 2020 - 14:31

Příští týden v Přerově začnou dopravní uzavírky kvůli budování a rekonstrukci kanalizace. Od pondělí 9. března bude na čtyři měsíce uzavřna místní část Čekyně. Uzavírka v ulici Osmek bude kratší, potrvá pouze do 20. května. Krátkodobé omezení postihne řidiče v úterý 10. března také v Lipnické ulici.

Uzavírka Čekyně

V místní část Čekyně dojde od 9. března až do 12. července kvůli velké investiční akci k omezení provozu. Za 162 milionů korun zde bude vybudována kanalizace v Čekyni, ale také v obcích na Lipnicku v trase Dolní Újezd-Skoky-Staměřice a do Lhotky - místní části Hranic. 

„V první části je v plánu vybudování splaškové kanalizace v Čekyni v celkové délce 5796 metrů - a také stavba čističky, která má v budoucnu čistit také odpadní vody z místní části Penčice a blízkých obcí Lhotka a Zábeštní Lhota,“ řekl k investici předseda představenstva společnost VaK Přerov Michal Zácha.

„Řidiči místní částí až do 12. července prakticky vůbec neprojedou, takže budou muset jezdit přes Žeravice. Naše občany čeká složité objíždění, aby se vůbec dostali ke svým domovům,“ uvedl předseda místní části Čekyně Bohumír Střelec.

Složitější situace nastane i s autobusovou dopravou. Linka MHD bude od prvního dne uzavírky až do 29. března zajíždět přes Žeravice a Lhotku na zastávku Čekyně-dolní konec - a tudíž všichni cestující budou muset absolvovat delší trasu ze svého bydliště na tuto zastávku. Situace by se měla částečně zlepšit od 1. dubna, kdy tato linka začne zajíždět do centra obce na zastávku Čekyně-škola.

„Od 22. dubna přijde další změna v jízdním řádu této linky, která má jezdit z důvodu uzavírky ulice Jabloňová pouze na trase Přerov-Čekyně, zastávka škola - a bude jezdit mimo Žeravice,“ upřesnil předseda Střelec. Vzpomněl i to, že příměstská linka číslo 513 nebude přes obec projíždět vůbec a pojede trasu Přerov, Předmostí, Žeravice, Penčice, Tršice, Lipňany a zpět - a to také po dobu čtyř měsíců. K této změně mají být vydány výlukové jízdní řády, kde budou uvedeny zastávky a časy spojů.

Uzavírka ulice Osmek

Uzavírka v ulici Osmek potrvá od pondělí 9. března do 20. května. Kvůli rekonstrukci kanalizační stoky budou řidiči "nuceni využít objízdnou trasu, vedoucí po místní komunikaci v ulici Kopaniny, dále po III/04724 v ulici Velká Dlážka – až po I/47 směrem na Lýsky a Prosenice, a to obousměrně,“ nastínil radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Změní se i jízdní řády městské i příměstské autobusové dopravy. Podrobnosti cestující najdou na webových stránkách dopravců. „Cestující by ale měli počítat s tím, že kvůli uzavírkám bude u linek MHD číslo 104 a 106 bez náhrady zrušena zastávka Přerov, Kopaniny, ZTŠ,“ upozornila Margita Považanová z přerovského magistrátu. 

 

K drbonému omezení dojde také v úterý 10. března v Lipnické ulici, kde bude mezi šestou a půl desátou večer probíhat rekonstrukce tragické nehody. Řidiči budou navedeni na objízdné trasy.

 

Další články