Zde může být vaše reklama.

LUPIČ MĚL SMŮLU Voják zadržel lupiče, který okradl ženu na ulici za bílého dne

Voják zadržel lupiče, který okradl ženu na ulici za bílého dne

foto: Pixabay.com

21. 09. 2023 - 10:30

Prostějov - Vyloženě špatný den měl v sobotu dvaačtyřicetiletý muž z Chebska, který se rozhodl loupit za bílého dne v Prostějově. Nedošlo mu, že ve městě je již několik desetiletí základna profesionálních výsadkářů a šance, že některého z nich může při lupu potkat, je mnohem větší než třeba v Novém Jičíně. Navíc si vybral nesprávnou oběť, která se dokázala nějakou dobu bránit a tím upozornit na násilníka kolemjdoucí. Když k tomu přičteme dopolední čas, rušnou ulici a pomoc dalších lidí včetně vojáka z povolání, je jasné, že lupič skončil v policejní cele.

„Pachatel na chodníku ve Wolkerově ulici přiběhl zezadu k poškozené a vytrhl jí kabelku z ruky. Žena rychle zareagovala a chytila muže za oblečení, přitom však upadla na zem. Dotyčný ji krátkou chvíli vláčel za sebou, pak se mu podařilo vysmeknout a utéct. Několik svědků včetně profesionálního vojáka začalo pachatele pronásledovat,“ popsala situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Příslušník ozbrojených sil s dobrou kondicí muže po krátké honičce zadržel a předal hlídce městské policie. Kabelku s více než 7000 korunami, mobilním telefonem a doklady, kterou pachatel při úprku odhodil, strážníci přepadené ženě posléze vrátili zpět.

Podezřelý muž skončil v policejní cele a poté putoval do vazby. Ukázalo se, že jde o recidivistu, který již byl za stejnou trestnou činnost v minulosti odsouzen. Navíc je v současnosti prověřován pro podezření z dalších tří loupežných přepadení v jiných městech naší republiky. Násilník si vyslechl obvinění z trestného činu loupeže, za který mu hrozí až deset let vězení.

Další články