Zde může být vaše reklama.

NAROZENINY ROZHLASU Český rozhlas slaví stovku, přidává se i olomoucké studio

Český rozhlas slaví stovku, přidává se i olomoucké studio

foto: David Jahoda / ČRo Olomouc

17. 05. 2023 - 12:45

Přesně sto let od prvního vysílání oslaví ve čtvrtek 18. května Český rozhlas. A k tomu si pro své posluchače připravila i regionální stanice v Olomouci několik zajímavých akcí.

Už v sobotu 13. května se v ZOO Olomouc odehrálo setkání redakce rozhlasu s posluchači. Odpoledne probíhal přímý přenos vysílání ze stanu za vchodem do zoologické zahrady, zaznělo v něm mimo jiné povídání ředitele ZOO Radomíra Habáně či hlavní zooložky Libuše Veselé. Záznam lze najít na webu ČRo Olomouc ze soboty 13. 5. od 15 hodin https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/olomouc/2023-05-13

Tuto sobotu 20. května se otevřou dveře Českého rozhlasu Olomouc v Pavelčákově ulici, kde bude probíhat od 10 hodin Den otevřených dveří. Prohlídky budou každých 30 minut a provázet budou moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Olomouc. Poslední prohlídky je v 16:30. Do pátku 19. května do 12 hodin můžete využít i rezervační systém na webu rozhlasu. Při návštěvě si můžete prohlédnout i výstavu historických rádií a fotografií. Tradičně bude i připraven airbrush nebo fotobudka.

Do třetice v sobotu 27. května se setkají zástupci rozhlasu s posluchači na procházce po Rejvízu. Těšit se můžete na živé vstupy a reportáže z Rejvízu a také živý přenos od 15. hodin. Návštěvníci obdrží i pamětní list k návštěvě Rejvízu při oslavách 100 let Českého rozhlasu. Návštěvníci si opět mohou vyzkoušet vědomostní kvíz Hřebíky nebo roli moderátora.

„Našim posluchačům, ale samozřejmě nejenom jim, se vždycky snažíme nabídnout pestrou paletu různých zážitků. Věřím, že každý si s nabídky vybere svou oblíbenou aktivitu," říká ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata.

Další články