Zde může být vaše reklama.

PŘEDSKOKAN MINAMI Chinaski se na letním turné zastaví v Olomouci

Chinaski se na letním turné zastaví v Olomouci

foto: Tomáš Beran

01. 08. 2023 - 10:30

Chinaski, jedna z nejúspěšnějších tuzemských kapel, se na svém letním turné zastaví v pátek v Olomouci. Fanoušky chce potěšit nejen živým vystoupením a představením nového alba, ale také osobním setkáním u piva a drinků. Koncert se koná v Korunní pevnůstce, předskokanem bude místní kapela Minami. Vstupenky jsou k dispozici v síti TicketLIVE.

Pro každou zastávku turné si Chinaski zvolili i nadějnou místní kapelu, které dají prostor na velkém pódiu před svým vystoupením. „Poslechli jsme si desítky kapel, které projevily zájem si s námi zahrát, a bylo pro nás příjemným zjištěním, kolik skvělých muzikantů se nám ozvalo. V Olomouci nás zaujala skupina Minami,“ říká k výběru předkapel kytarista František Táborský.

Fanoušky čeká na místě několik překvapení, o které se Chinaski postarají ještě během podvečera. Pokud dorazí trochu dřív, mohou si nechat načepovat pivo nebo namíchat drink některým z členů kapely, další jim poradí s výběrem merche. Kapela sází na přímý a blízký kontakt s fanoušky a chce si od nich užít zpětnou vazbu na svoje skladby.

Skupina v loňském roce vydala dvanácté album Frihet. Název pochází z norštiny a znamená „svoboda“. Hudebníci kolem zpěváka Michala Malátného ho natočili na břehu Norského moře, ve stylovém dřevěném studiu nedaleko Ålesundu. Pro současné tuzemské turné kapela vybrala zajímavá místa pod širým nebem – parky, zahrady, amfiteátry či zámky.

Další články