Zde může být vaše reklama.

Dnes se slaví Červená středa. Připojit se můžete i Vy

Dnes se slaví Červená středa. Připojit se můžete i Vy

28. 11. 2018 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

28. listopadu 2018 se bude v ČR poprvé slavit Červená středa; den, kdy chceme myslet na pronásledované pro víru z celého světa. Vizuálním symbolem akce je rozsvícené červené světlo. Připojit se může každý, stačí rozsvítit červené světlo.

videoprojektory web

Znakem této kampaně je rozsvícené červené světlo symbolizující krev trpících pro víru – můžete tedy např. zapálit svíčky při setkání či v průvodu nebo nasvítit 28. 11. významnou budovu ve vaší obci červeným světlem (kostel, sloup, sochu, ad.)

Česká biskupská konference spolu s Ekumenickou radou církví v ČR a Federací židovských obcí v ČR se letos připojuje k iniciativě britské křesťanské organizace Aid to the Church in Need, která připomíná osoby pronásledované po celém světě pro jejich víru. 

RedWednesday je kampaň s heslem Make a stand for faith and freedom (Společně za víru a svobodu), která vznikla na britských ostrovech. Iniciativa chce propagovat víru i toleranci ve společnosti a podpořit solidaritu s obětmi pronásledování či být hlasem proti násilí a útlaku vykonávaného ve jménu náboženství.

Např. v roce 2017 bylo ve Velké Británii nasvíceno nejméně deset katedrál a mnohé další katolické kostely či školy. Nechyběl ani pojízdný info stánek ve formě ikonického doubledeckeru či nasvícení budovy Parlamentu na břehu Temže.

Další články