Zde může být vaše reklama.

Unikátní koncert Festival filharmonie opanuje Andrův stadion

Festival filharmonie opanuje Andrův stadion

foto: Petr Pelíšek

09. 06. 2023 - 01:59

Na Andrově stadionu se bude i po skončení sezóny hrát. Ovšem ne fotbal. Hráče SK Sigma vystřídají zpěváci a hudebníci, v pátek 9. června se zde uskuteční Festival filharmonie open air. O den dříve se na stadionu uskutečnila generálka, na které sledovali muzikanty žáci olomouckých uměleckých škol.

V rámci unikátního koncertu se olomouckému publiku představí Eva Urbanová, Vojtěch Dyk, Janek Ledecký či Bohuš Matuš za doprovodu Moravské filharmonie.

Na hrací ploše Androva stadionu, kde se obvykle prohánějí Pospíšil, Navrátil, Zmrzlý a spol., vyrostlo pódium o rozměrech 15 x 12 metrů. Stabilitu konstrukce, která nese 35 světel, zajišťují barely s vodou vážící dohromady okolo 18 tun.

„Rád bych pozval diváky, protože v tuto chvíli jde skutečně o mimořádnou příležitost vidět špičkové umělce v unikátním prostředí. Pevně věříme, že se podaří založit tradici a v letních měsících budeme podobné kulturní akce pořádat pravidelně,“ řekl Jiří Ficner, místopředseda představenstva SK Sigma Olomouc.

Větší část vstupenek na Festival filharmonie, který odstartuje v pátek 9. června v 19 hodin, už je vyprodaná. Nicméně další jsou stále k dispozici v síti Ticketportal.

Další články