Zde může být vaše reklama.

Majáles UP FOTO: Kapela PSH ovládla univerzitní Zbrojnici

FOTO: Kapela PSH ovládla univerzitní Zbrojnici
Olomouc poslední dva dny žila majálesem FOTO: Caroline Kotrlová

08. 05. 2019 - 12:10

Kolem půlnoci dozněla poslední nota skladbového setu kapely Mydy Rabycad a olomoucký Majáles Univerzity Palackého se po dvou programem nabitých dnech stal minimálně na rok opět minulostí.

Akce se v letošním roce přesunula z olomouckých parků do univerzitních prostor a Konvikt i Zbrojnice nabídly parádní zážitek. Pondělní program patřil divadelnímu stanu na Parkánových zahradách Konviktu, kde se odehrávalo divadlo a večer patřil Hospodskému kvízu, po kterém celý stan roztančili Killiekrankie a hrálo se až do půl třetí ráno. Několik kapel vystoupilo i v Jazz Tibet Clubu.

V úterý se hlavní program přesunul na nádvoří knihovny Univerzity Palackého, ani Konvikt ale nepřišel se slamovými souboji zkrátka. To hlavní se však od jedné hodiny odpoledne odehrávalo na Zbrojnici. Napráskané vnitřní prostory přivítaly novou královnu Eriku Stárkovou, která vyhlásila vládu klidu. Po tradičním průvodu začala hrát první kapela.

I přes nepříznivé počasí bylo nádvoří víceméně pořád plné. A stejně tak i ke knihovně přilehlý parčík, kde se odehrával doprovodný sportovní program a návštěvníkům se představovaly studentské a neziskové organizace.

Točila se spousta piva, panáky se lily proudem, jídlo nestačilo chladnout a kapely tomu nakládaly taky řádně. A o půl desáté to přišlo. Na scénu vběhli chlapi z PSH a Zbrojnici takzvaně natrhli prdel. Pořádně, nekompromisně, s několika přídavky to rapové trio všem olomouckým studentům nandalo a připravilo půdu pro Mydy Rabycad.

A ti tomu nemohli dát lepší štempl, než jaký předvedli. Zpěvačka v síťovaných punčochách už víc do varu publikum dostat nemohla. Olomoucký majáles je na rok minulostí.

-lub-

Další články