Zde může být vaše reklama.

Koncert filharmonie Hanácká kasárna ožijí hudbou, veřejnosti se otevřou poprvé

Hanácká kasárna ožijí hudbou, veřejnosti se otevřou poprvé

foto: archiv redakce

14. 06. 2022 - 15:33

Navštívit unikátní místo, poslechnout si kvalitní hudbu a ještě k tomu přispět na dobrou věc? Přesně to umožní koncert, který Olomoucký kraj chystá v areálu Hanáckých kasáren v Olomouci, kde sídlí Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU). Výtěžek ze vstupného bude určen na pomoc uprchlíkům před válečným konfliktem pobývajícím v našem kraji.

„U příležitosti letošního předsednictví České republiky v Radě EU jsme se rozhodli uspořádat koncert, na kterém Moravská filharmonie Olomouc zahraje skladby významných českých skladatelů. Protože se nás ale dotýká současná situace na Ukrajině, celý výtěžek věnujeme jako pomoc právě uprchlíkům,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Na koncertě, který Moravská filharmonie Olomouc odehraje 4. července ve 20.00 hodin, zazní skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany, Vítězslava Nováka nebo například Josefa Suka. Podle radního pro kulturu Jana Žůrka bude pro veřejnost velkým lákadlem především místo konání koncertu. „Uskuteční se na nádvoří Hanáckých kasáren, což je prostor, kam se veřejnost běžně nedostane, a myslím, že se tam ani v minulosti nic podobného nekonalo. Jsem zvědavý, jak toto místo funguje po akustické stránce,“ uvedl radní.

K dispozici bude 500 míst. Předprodej vstupenek přes Ticketportal začne v druhé polovině června. „Vstupné je volitelné. Jeho minimální cena bude 100 korun,“ doplnil Jan Žůrek.

Další články