Zde může být vaše reklama.

Ivan Ženatý, významný český houslista, se představí v Olomouci

Ivan Ženatý, významný český houslista, se představí v Olomouci

foto: Tomáš Lébr

23. 01. 2021 - 13:00

Moravské filharmonii Olomouc se podařilo získat velice významného hosta pro další z řady svých online koncertů. K tomu, že olomouckým posluchačům zahraje, se uvolil významný český houslista Ivan Ženatý, kterého nejen odborná kritika, ale také posluchači a jeho kolegové označují za nejvýznamnějšího českého houslistu současnosti. Na koncertu, který bude k vidění na webu a facebooku Moravské filharmonie 25. ledna od 19 hodin, zazní díla Antonína Dvořáka, Johannese Brahmse a Maurice Ravela. Doprovod Ženatému bude na kvalír dělat Igor Ardašev.

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme i v této době nabídnout posluchačům a milovníkům klasické hudby houslový recitál Ivana Ženatého, předního českého houslového virtuosa, který měl v této sezoně vystoupit v Moravské filharmonii v komorní koncertní řadě," uvádí Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie. Sólistu doprovodí klavírista Igor Ardašev, brněnský rodák, klavírní virtuos a pedagog.

Posluchači se mohou na koncertě těšit na díla vrcholných romantiků, kteří bývali přátele, Antonína Dvořáka a Johannese Brahmse. Celý koncert uzavře Sonáta pro housle a klavír od Maurice Ravela.

Oba interpreti jsou úspěšní také na mezinárodním poli. Jak Ivan Ženatý, tak Igor Ardašev za sebou mají úspěch v soutěži Petra Iljiče Čajkovského v Moskvě, uspěli ale i na soutěži Pražské jaro. 

"Pevně věříme, že si posluchači nenechají tento jedinečný zážitek ujít,“ dodal Harman.

Další články