Zde může být vaše reklama.

Koncert Ortelu bude, rada města už rozhodla

Koncert Ortelu bude, rada města už rozhodla

23. 02. 2016 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Koncert kontroverzní skupiny Ortel se na olomoucké Floře v květnu uskuteční. Rozhodla o tom městská rada, čímž na sebe podle opozice převzala politickou zodpovědnost. V Olomouci vznikla v uplynulých dnech petice, žádající, aby se koncert této skupiny nekonal v budově, patřící městu.

"Tímto dle mého za "dramaturgii" Flory přebírá politickou zodpovědnost a vedení společnosti ani představenstvo s tím nic nenadělá. Snažil jsem se. Marně," uvedl na svém facebooku opoziční zastupitel Pavel Bednařík. Rada města v této věci přitom rozhodla, přestože v daném termínu nebylo na programu její oficiální zasedání. Město o svém rozhodnutí na svém oficiálním webu neinformuje.

Proti pořádání koncertu v budově patřící městu se v Olomouci zvedlka vlna nevole. Petici proti konání podepsalo přibližně 850 lidí. Jasné poselství všem kulturním prostorám po celé České republice dal také management rockera Davida Kollera. Jeho zástupce Pavel Eichler vzkázal, že pokud si subjekty přejí hudebníkovo vystupování, nesmí u nich nikdy hrát nacionalistický Ortel. Kollerova kapela tak skrze své zastoupení dává najevo své ne vůči extremistickým uskupením, ať už levicovým nebo pravicovým. (zdroj: echo24.cz).

Společnost smsticket, která distribuuje lístky na koncert, se před několika dny v tiskové zprávě vyjádřila, že do budoucna nebude s Ortelem spolupracovat, a zisk z prodeje na olomoucký koncert věnuje na pomoc uprchlíkům.

-vb-

Další články