Zde může být vaše reklama.

Moravská filharmonie připravuje pro posluchače koncert na přání

Moravská filharmonie připravuje pro posluchače koncert na přání

foto: MfO

16. 02. 2021 - 09:21

Speciální koncert, kdy si sami posluchači dopředu mohou vybrat, jaké skladby uslyší, připravuje Moravská filharmonie Olomouc. Hudebníci sestavili seznam tří skupin skladeb po třech, z každé si posluchač může vybrat a hlasovat pro tu, kterou by slyšel nejraději. Vítězné skladby zazní v rámci Koncertu na přání, který Moravská filharmonie Olomouc odehraje pod vedením svého šéfdirigenta Jakuba Kleckera živě na webu a facebooku filharmonie ve čtvrtek 11. března od 19 hodin.

„Koncertem na přání bychom rádi dali všem našim abonentů, příznivcům i celé veřejnosti možnost se aktivně zapojit do programu jednoho z online koncertů, které v této době děláme, a kterými alespoň symbolicky suplujeme původní koncertní sezonu. Věřím, že všech devět skladeb, které jsme dali do předvýběru, jsou atraktivní, a posluchači tak nebudou mít volbu vůbec jednoduchou. Jména hudebních skladatelů jako jsou Petr Iljič Čajkovskij, Leonard Bernstein, George Gershwin nebo náš Antonín Dvořák jistě hovoří za vše,“ uvádí ředitel Moravské filharmonie Jonáš Harman.

„Po skončení hlasování navíc vylosujeme ze všech, kteří hlasovali, pět šťastlivců. Ti získají po dvou vstupenkách na libovolný koncert v rámci festivalu Dvořákova Olomouc 2021 dle vlastního výběru,“ dodává ředitel.

Hlasovat lze prostřednictvím formuláře na webu až do 21. února 2021.

Na Koncertě na přání zazní celkem tři skladby, které získají nejvíce hlasů: Půjde o úvodní kratší dílo, koncertní skladbu a velkou hudební formu.

Z koncertu bude pořizován záznam, který bude k vidění po premiéře na YouTube kanále Moravské filharmonie Olomouc.

Další články