Zde může být vaše reklama.

Chinaski a Divokej Bill Štěrkovna Open Music je tady, přiveze i Lucii Bílou

Štěrkovna Open Music je tady, přiveze i Lucii Bílou

foto: archiv

25. 07. 2019 - 11:00

Už tento čtvrtek začíná 15. ročník festivalu mimořádných projektů ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC 2019. Těšit se můžete na unikátní projekty Symphonic Dance Music, Balkan Battle Live a Bohemia Metal Rhapsody a na nejlepší kapely z československé hudební scény, jako Chinaski, Divokej Bill, Čechomor či Lucie Bílá & Arakain a mnoho dalších. Novinkou festivalu je bezhotovostní platební systém v celém areálu Hlučínské štěrkovny. Festival u vody se koná 25. až 27. července. Vstupenky budou k dispozici také v místě konání akce.

Čtvrteční program bude ve znamení pohodové muziky od skupiny Chinaski. Spolu s Michalem Malátným si budou moci návštěvníci festivalu zazpívat od 20:00. Dalšími kapelami prvního dne budou Voxel s kapelou, Lenny a Rybičky 48 a finále večera obstará skupina Arakain s Lucií Bílou, kteří se i v letošním roce opět vrací ke svým společným začátkům.

Pátečním nezapomenutelným zážitkem bude světová premiéra unikátního projektu Symphonic Dance Music, propojení Janáčkovy filharmonie Ostrava, DJ Lowy a zpěvačky Dasha, v 21:00 na STRAUB stage. Ujít byste si neměli ani koncerty kapely DESmode, rapera Marpa s TroubleGang či skupiny Divokej Bill, která zahraje v 22:30. „I po jednadvaceti letech nás stále baví hrát naživo, protože to je v životě naší kapely to nejdůležitější. Na festival ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC jsme vybrali set, který fanoušci mají rádi a spolehlivě je naladí a atmosféru si užijeme pěkně společně," říká Adam Karlík, zpěvák a houslista kapely Divokej Bill a dodává „Po ukončení letošní festivalové sezóny nás čeká příprava nového alba a hlavně oslava našich už 21. narozenin, které oslavíme našim jediným samostatným koncertem 14. září u nás v Úvalech. Koncert jsme nazvali Divokej Bill Doma, kde zahrajeme průřez naší tvorbou od doby, kdy jsme se dali dohromady a zazní i nějaká naše novinka.“

Po Divokém Billovi se návštěvníkům na přelomu páteční a sobotní noci představí skupina Jelen. „Máme rádi pohodové festivaly s rodinnou a přátelskou atmosférou, na zajímavých místech a s pestrým složením kapel, kde se lidé po celou dobu dobře baví, protože na takovém festivalu je radost hrát. Hlučínský festival má pro nás neopakovatelnou atmosféru a vždy se sem rádi vracíme,“ říká Jindra Polák, zpěvák kapely Jelen. Fanoušci se mohou těšit jak na nejzajímavější Jelení songy, tak rovněž na ochutnávku dvou písní z nového červnového alba „Půlnoční vlak Michala Tučného“, se kterým kapela letos plánuje vyjet na podzimní turné.

Sobotní program nabídne divákům nejobsáhlejší line-up, který začne pěkně zostra. V 13:10 se totiž představí Ondřej Ládek alias Xindl X, který v letošním roce vydal například singl Alenka. Následovat budou Vypsaná fiXa, David Koller, Stromboli, Balage Band, v poslední době dobře rozjetý Traktor, kapela MIG 21 nebo Čechomor „Určitě se těšíme na náš pořádný festivalový koncert, během kterého zazní jak nové písně z našeho nového CD Nadechnutí, tak i staré pecky, které naservírujeme s plnou čechomorskou energií. Osobně se těším na slibovanou pohodu a skvělé kapely, například na Stromboli, které si díky hlučínského festivalu budu mít možnost po hodně dlouhé době poslechnout,“ říká Karel Holas, člen kapely Čechomor.

Součástí festivalu bude i bohatá nabídka doprovodného programu jako dětská ČEZ scéna s herní zónou a cirkusovými aktivitami, úschovna a půjčovna kol, bezhotovostní platební systém, zdarma svozové autobusy z areálu štěrkovny do Outlet Arena Moravia, ubytování v kempu, vinárna a pestrá nabídka gastronomických specialit. Lístky na ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC 2019 jsou k dostání online či na místě, vícedenní za 1 200 Kč či jednodenní za 600 Kč. Vyměnit si vstupenky za pásky je možné už ve středu 24. července v Outlet Arena Moravia nebo ve čtvrtek u vchodu do areálu festivalu.

Další články