Zde může být vaše reklama.

V Divadle na Šantovce Již v neděli další díl talk show Ivany Plíhalové

Již v neděli další díl talk show Ivany Plíhalové

foto: santovka.cz

20. 05. 2022 - 15:19

Již tuto neděli 22. května v 19.00 se v Divadle na Šantovce uskuteční další díl talk show Ivany Plíhalové 60+. Jejím hostem bude tentokrát uznávaný režisér David Drábek.

David Drábek je známý český dramatik a režisér, pětinásobný držitel Ceny Alfréda Radoka a Ceny Prix Bohemia Radio. Narodil se v Týništi nad Orlicí a vystudoval divadelní a filmovou vědu na FF Univerzity Palackého v Olomouci. Od roku 1996 byl dramaturgem Moravského divadla Olomouc, založil studio Hořící žirafy a až do roku 2003 tuto alternativní scénu vedl. Po krátkém působení v pražském divadle Minor byl devět let uměleckým šéfem Klicperova divadla v Hradci Králové. Od ledne 2018 je režisérem a dvorním autorem Městských divadel pražských. V Olomouci se proslavil svými inscenacemi Hořící žirafy, Jana z parku, Kabaret aneb Vařila myšička myšičku, Kosmická snídaně aneb Nebřenský, Švédský stůl, Kostlivec v silonkách a Kostlivec – Vzkříšení. Z jeho hradecké éry je asi nejznámější inscenací Koule s Pavlou Tomicovou v hlavní roli, a hry Jedlíci čokolády a Velká mořská víla, které byly také na repertoáru olomouckého divadla Tramtarie. V příštím roce bude David Drábek v Moravském divadle pohostinsky režírovat svoji hru Sherlock Holmes: Vraždy vousatých žen.

O hudební stránku talk show 60+ David Drábek se postará Davidův celoživotní souputník, autor hudby ke všem jeho inscenacím, Darek Král, společně s Norou Grundovou, alias zpěvačkou Mayou.

Více informací naleznete na divadlonasantovce.cz/inscenace/60-plus-david-drabek/

Další články