Zde může být vaše reklama.

FESTIVAL PRO ROCKERY Rocková Horka se blíží: Queenmania a legendární Marco Mendoza!

Rocková Horka se blíží: Queenmania a legendární Marco Mendoza!

foto: archiv Rocková Horka

08. 06. 2023 - 17:15

V sobotu 17. června vypukne již 11. ročník oblíbeného rockového festivalu v Horce nad Moravou. Jako tradičně se tato akce uskuteční pod širým nebem v areálu Sokola. Milovníci řízných kytarových tónů se mohou těšit jak na české, tak i zahraniční interprety z Maďarska, Slovenska a dalších zemí. Hlavními hvězdami budou ovšem dvě americké kapely, jejichž frontmani patří ke světovým rockovým legendám. Pokud patříte k fanouškům tohoto žánru, rozhodně neváhejte. Na co všechno se můžete těšit?

V prvé řadě určitě na pohodovou atmosféru, kterou vám zpříjemní skvělé jídlo a pití. Na výběr bude kabanos, cigáro, klobásky z udírny, makrely, pannini, horburger a další. Jako první to na podiu rozbalí revival legendární kapely Iron Maiden, která festival zahájí pěkně z ostra. Následovat bude progresivní rocková kapela Votchi. Po ní nastoupí newyorská klubová hvězda Adam Bomb se svou unikátní rock“n“rollovou show. Slavné hity skupiny Queen uslyšíte v podání populárního bandu QueenMania, který vystupuje v Evropě a v USA již od roku 1992. Německý hudební magazín Kunster ji zařadil mezi nejlepší skupiny, které britskou ikonu podiích interpretují. Její zpěvák Petr Paul Pačut mimo jiné zpíval pro její veličenstvo Elizabeth II. při její návštěvě Slovenska či pro pilota formule 1 Davida Coultharda, který jej pozval na oslavu svého tatínka, velkého fanouška kapely Queen. Propracovaná show vás zaručeně strhne.

Hlavní hvězdou večera bude fenomenální baskytarista Marco Mendoza, člen skupin The Dead Daisies, Whitesnake, Ted Nuget apod. Jeden z nejvytíženějších a nejvyhledávanějších baskytarových hráčů současné epochy, začal sice původně hrát na kytaru. Později ji ale odložil a se svým životním instrumentem se hned na úvod nezapomenutelně podepsal například pod album Billiho Warda z Black Sabbath. Celý festival zakončí maďarská kapela Green Day Cover, se kterou si budeme moci zazpívat populární rádiové písničky.

Pokud jste rockoví fanoušci, takovéto hudební lahůdky si nesmíte nechat ujít. Předprodej probíhá do 10.června v hospůdce Sokolka v Horce nad Moravou nebo v Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů v Olomouci.

Další články