Zde může být vaše reklama.

MALÁ VELKÁ HVĚZDA Tohle byla vážně pecka! Alle Farbena si bude Olomouc pamatovat

Tohle byla vážně pecka! Alle Farbena si bude Olomouc pamatovat

foto: Michal Folta

04. 09. 2023 - 00:15

Tohle se Šantovce povedlo. Po celodenních rodinných oslavách ve Smetanových sadech následoval večer především pro mladší generaci, ale vlastně pro všechny, kdo rádi tančí. Sada tuzemských dýdžejů postupně připravovala skoro pětitisícové publikum na hlavní hvězdu večera – berlínského DJ jménem Alle Farben. Jeho show byla dokonalá.

Alle Farben alias Frans Zimmer, rodák z unikátní berlínské čtvrti Kreuzberg, předvedl, proč je hvězdou první kategorie. Sympatický muž nevelkého vzrůstu dokázal olomoucké publikum uhranout a dělal si s ním, co chtěl. Pomáhala mu v tom parádní laserová show i spousta dalších efektů. Alle Farben ovšem celou dobu s publikem komunikoval. Během skoro dvouhodinového vystoupení zazněly megahity jako Fading, She Moves (Far Away), Please Tell Rosie, Alright, Little Hollywood nebo předělávka hitu kapely Reamonn Supergirl.

Alle Farben v Olomouci potvrzoval, že nejlepším přístupem hvězdy je bezprostřednost. Ještě před vystoupením ochotně odpovídal na otázky novinářů, i když do vystoupení zbývalo pár minut, po koncertě vyslyšel přání fanoušků a fotil se s nimi. Když se k pódiu dostala handicapovaná dívka na vozíčku, přelezl zábrany a přišel jí pozdravit a udělat si společnou fotku. Milým momentem byly pohlednice Olomouce na stolku v jeho zázemí. „Pošlu z Olomouce pohled rodičům, dělám to tak,“ vysvětlil bezelstně dýdžej, na jehož koncerty v Evropě chodívají i desítky tisíc fanoušků. Mimochodem, jen těsně před nástupem na stage se dozvěděl, že jméno našeho města se nevyslovuje Olomouk ani Olomúk, ale zapamatoval si to spolehlivě, což potvrzoval opakovaně během vzkazů publiku.      

Párty skončila okolo půlnoci a davy lidí mohly jít spokojeně domů. Tenhle koncert se povedl a znovu po pár měsících od vyprodaného koncertu rockera Bruce Dickinsona naznačil, že Olomouc může hostit i velká hudební jména. Do rána bylo obří pódium s veškerou technikou i všechny stánky z gastro zóny pryč a z dějiště DJ party evropského formátu se stalo opět parkoviště.  

Desáté narozeniny Šantovky, respektive jejich první část, se tedy určitě povedla. V polovině října čeká Olomoučany další velká narozeninová párty a tak se můžeme už teď těšit.  

 

Další články