Zde může být vaše reklama.

NOVÝ KLIP KAPELY TAK CO? Ze skvělé atmosféry vyždímat to nejlepší! Tak co? mají nový singl

Ze skvělé atmosféry vyždímat to nejlepší! Tak co? mají nový singl

foto: Lukáš Uchytil

30. 03. 2023 - 15:48

Píseň Podzim je druhým singlem, který kapela TAK CO? v krátké době po sobě vydává. Předchozí song, Chodí sem i doktor Foltýn, byl doprovozen animovaným klipem z dílny mladé umělkyně Kateřiny Havlíčkové, v pořadí druhý singl vychází spolu s lyric videem tvůrce Lukáše Uchytila. Před objektivem se mihne celá kapela včetně nového člena, bubeníka Jakuba Vitáska.

Na Podzimu, jehož autory jsou Marcel Harvánek (hudba) a David Hrbek (text), skupina poprvé spolupracovala s profesionálním muzikantem, skladatelem a hudebním producentem Honzou Ponorkou Ponocným. Po společné domluvě mu skupina zaslala řadu demo snímků, z nichž si jako první vybral právě Podzim. Producent ke skladbě říká: „Někdy se objeví skladby, které jsou zajímavé melodií, textem, anebo atmosférou a jsou tak dobré, že ať je zahrajete skoro v jakékoli aranži, zní dobře. Takové výjimečné songy můžete jako kapela, aranžér anebo producent pokazit, pokud song nerespektujete. Tak jsem se jen snažil ho respektovat a klukům to moc nepokazit, naopak vyždímat z té skvělé atmosféry, která už v písničce byla, to nejlepší.“

Před dokončením je druhá píseň, která vzešla ze spolupráce mezi kapelou a Ponocným: „Zbývají k ní dotočit už jen zpěvy,“ říká baskytarista skupiny David Hrbek. „Skladba se jmenuje Zpívej a vznikla již před dvěma lety jako reakce na smrt písničkáře a zpěváka Davida Stypky, která nás silně zasáhla, i když jsme se s ním osobně příliš dobře neznali,“ dodává Hrbek.

Skupina TAK CO? se rozhodla vydávat nahrávky postupně, přitom ale myslí na klasické, dlouhohrající album.

Debutové CD Utajený výtah vydali muzikanti v březnu 2022, bylo uvedeno během dvou vyprodaných koncertech, na nichž album pokřtili operní pěvkyně Dagmar Pecková, výtvarnice Vendula Chalánková, vizuální umělec Jiří David a režisér a spisovatel Patrik Hartl. V digitální podobě vyšlo album o rok dříve, v roce 2021.

Oficiální lyric video k singlu Podzim

Scénář, kamera, střih a režie: Lukáš Uchytil

Hudba - Marcel Harvey Harvánek

Text - David Hrbek

Produkce, mix a mastering: Honza Ponorka Ponocný

Odkazy:

WEB: https://www.takco.cz/

FB: https:// www.facebook.com/skupinatakco

BZ: https://bandzone.cz/takco

Spotify: https://open.spotify.com/artist/3Syrd...

 

Další články