Zde může být vaše reklama.

Dostává se do formy Baďura má motivaci, bude další talent v áčku?

Baďura má motivaci, bude další talent v áčku?

foto: Petr Pelíšek

25. 07. 2020 - 13:52

Jeho spoluhráči z dorostu už hrají první ligu, pro novou sezonu budou v kádru áčka Mojmír Chytil, Ondřej Zmrzlý a Pavel Zifčák. Útočník Rostislav Baďura (1999) zatím na větší šanci v mužské kategorii čeká. V dorostu dával jeden gól za druhým, byl už i na hostování v druholigovém Žižkově. Ale vyšvihnout se do první ligy, to mu zatím nevyšlo. Je v kádru béčka a před začátkem sezony se dostává do své dřívější formy a střelecké pohody. Naposledy v přípravě proti Rýmařovu dal hattrick, k tomu přidal i asistence. „Dívám se na kluky, co už jsou v áčku. Je tam Mojma, Zify se teď vrací. Je to pro mě osobně i taková motivace. Vidím, že to tam jde klukům z mého ročníku. Samozřejmě jim přeju a makám, abych se k nim třeba přidal,“ řekl Rostislav Baďura.

Jaké bylo utkání proti Rýmařovu? Rychle jste rozhodli.
Říkali jsme si, že to hlavně nesmíme podcenit. To se povedlo. Začali jsme aktivně, dobře, podobně jsme v utkání pokračovali. Pak jsem z toho mohl vyplynout s těmi góly, kluci mi dobře přihrávali, za což jsem jim vděčný. Jsem rád, že střílím góly, že mi to tam padá, což je pro mě určitě dobré, pro sebedůvěru.

A kromě tří gólů jste tam ještě měl nějaké další šance.
Ano, myslím, že ještě dvě branky jsem mohl přidat. Bylo tam pár nepřesností, takže s výkonem úplně spokojený nejsem. Góly jsem dal, což je pro mě jako útočníka dobré, ale jsou tam ještě pořád mezery.

Dali jste v úvodu za pár minut rychle tři branky. Pak možná trošku polevili?
Vstup byl povedený, pomohlo nám to. Rychle jsme rozhodli. Pak jsme drželi otěže zápasu.

Jak se vy osobně cítíte v tomto období? V minulé sezoně jste tolik vidět nebyl.
No… Na to, že jsem skoro rok pořádně nehrál, tak jsem rád, že se do toho zase odstávám. Každý trénink se snažím makat naplno. A čekám na svoji šanci. Zatím se mi docela daří a doufám, že si tu formu přenesu i do sezóny.

Padlo hodně branek, chvílemi se zdálo, že chcete dávat góly pořád. Jakoby vás to mimořádně bavilo.
Ne, není to o tom, že by to bavilo nebo nebavilo. Teď jsem rok nehrál, takže si vážím každé minuty, co jsem na hřišti. Každou minutu jedu naplno. Snažíme si to ale všichni, i ostatní kluci, užívat, protože fotbal je hra.

A už byste asi měl nejvyšší čas se pořádně prosadit. Vaší vrstevníci Chytil, Zmrzlý a Zifčák už jsou v prvoligovém áčku.
Je to tak. Dívám se na kluky, co už jsou v áčku. Je tam Mojma, Zify se teď vrací. Je to pro mě osobně i taková motivace. Vidím, že to tam jde klukům z mého ročníku. Samozřejmě jim přeju a makám, abych se k nim třeba přidal.

Když hrajete zápas, vnímáte, že u pomezní čáry stojí trenér Látal a sleduje hru?
Ano, všiml jsem, že tam byl. Ale při zápase se soustředím jen na hru, koncentruju se jen na utkání.

Je pro mladé ofenzivní hráče dobré, že v áčku skončil střelec Juliš a pokud nikdo jiný nepřijde, tak se může naskytnout možnost zkusit to třeba i v nejvyšší soutěži? Přece jen přes někoho, kdo dává pravidelně góly, je těžké se do týmu nebo sestavy dostat.
Samozřejmě cítím, že ten prostor by tam třeba i mohl být. Záleží jen na mě, na mých výkonech. Uvidíme, jestli se mi tam podaří podívat. Každý zápas pojedu na sto procent a pak je to na rozhodnutí trenérů.

Další články