Zde může být vaše reklama.

Povedená premiéra v Sigmě Breite: Týmová práce se nám vrátila

Breite: Týmová práce se nám vrátila

foto: Petr Pelíšek

24. 02. 2020 - 15:41

Za dva víkendy mohl dvakrát slavit vítězství nad Spartou. V Praze na Letné byl záložník Radim Breite ještě na lavičce Liberce, pak přestoupil do SK Sigma Olomouc, kde už byl v základní sestavě. Zatímco výhru Slovanu 2:0 jen sledoval, na vítězství Hanáků 1:0 už měl podíl. A mohla ho těšit povedená premiéra v olomouckém dresu. „Vždycky, když se vyhraje, tak je lepší nálada. Pak je lepší týden. Teď to budeme mít náročnější, ale věřím, že to všechno zvládneme,“ řekl záložník Radim Breite.

Jaká pro vás byla premiéra v olomouckém dresu?
No výborná! Vyhráli jsme, to je, myslím si, nejdůležitější. Podali jsme kvalitní, hlavně jsme hráli jako tým, což je nejpodstatnější. To se nám potom vrátilo dobrým výsledkem.

Jak se vám osobně hrálo v novém týmu?
Kluci jsou fotbalisti … Když to srovnám, tak asi nejlepší individuality ve srovnání s předchozími kolektivy, ve kterých jsem byl. Tady jsou nejlepší hráči. Doufám a věřím v to, že půjdeme tabulkou nahoru a ještě něco v této sezoně uděláme.

Co bylo klíčové v utkání proti Spartě?
Týmovost, týmová práce. A to se nám vrátilo.

Posledních dvacet minut zápasu pak měli hosté už docela tlak.
Ano. Je to Sparta. Oni tu kvalitu mají. Ale dostupování všech hráčů z naší strany, to neustále fingovalo. Běhali jsme. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Za těch pár dní zatím můžete být v Olomouci spokojený?
Určitě ano. Vždycky, když se vyhraje, tak je lepší nálada. Pak je lepší týden. Teď to budeme mít náročnější, ale věřím, že to všechno zvládneme.

Mohl jste dát i gól, v prvním poločase jste byl ve velmi dobré palebné pozici.
Mohl, no … Raději asi budu běhat, než dávat góly (směje se) Ne, špatně jsem to trefil. Za mnou byl ještě Slaďas, ten si volal, ať mu to pustím. Ještě úplně podle hlasu všechny spoluhráče dobře nepoznám, bál jsem se, aby to nebyl nějaký sparťanský hráč. Takže jsem to zakončil.

Další články