Zde může být vaše reklama.

Dal vítěznou branku Čekali jsme na to dlouho, řekl Houska

Čekali jsme na to dlouho, řekl Houska

foto: Petr Pelíšek

10. 06. 2020 - 22:54

Po šesti kolech se fotbalisté SK Sigma Olomouc opět mohli radovat z vítězství. Ve 29. dějství FORTUNA:LIGY vyhráli v Mladé Boleslavi 2:0. Vítěznou branku dal v prvním poločase záložník David Houska. Byl to jeho třetí gól v sezoně a celkově 16. v nejvyšší soutěži. Na výhru Sigma čekala od 23. února. „Čekali jsme na to dlouho, asi déle, než jsme sami chtěli. Samozřejmě jsme potřebovali i pro sebevědomí nějakou výhru,“ řekl po utkání David Houska.

Sigma konečně po šesti planých kolech a poprvé po restartu ligy dokázala konečně vyhrát.
Čekali jsme na to dlouho, asi déle, než jsme sami chtěli. Samozřejmě jsme potřebovali i pro sebevědomí nějakou výhru. Už ten poslední zápas doma proti Ostravě byl, myslím si, herně velmi dobrý, ale zase to bylo za nula bodů. Teď se to už sešlo všechno, jak výkon, tak bodový zisk, takže jsme spokojení.

Dal jste gól ve druhém utkání v řadě, navíc nyní byl vítězný.
Měl jsem tam už předtím tři střely. Dvě byly zblokované, jedna vedle. Pak tam byl odražený balon na vápno, s někým jsem tam měl souboj, hrudí jsem si míč protlačil před sebe a potom se snažil utáhnout střelu po zemi, abych trefil bránu. Což se povedlo.

Náskok ovšem mohl být po prvním poločase trošku větší, než jen hubený jednobrankový.
Byla to škoda. První poločas jsme odehráli velmi dobře. Měli jsme dobrý pohyb, věřili jsme si na míči a šancí tam opravdu byla spousta. Takže by tomu slušelo třeba dva nula  a pak by se nám i hrálo klidněji. Ale jsem, rád, že jsme druhý poločas udrželi nulu vzadu a zvládli to.

Vítězství vám dává naději na návrat do střední skupiny tabulky. K tomu bude potřeba porazit v neděli doma Plzeň.
Nic nabalíme, i když musíme porazit Plzeň, což je velmi složitý úkol. Ale dokud ta šance je, tak určitě věříme. Také je důležité nahrát body, i kdybychom hráli ve skupině o sestup. Takže vítězství v Boleslavi má svoji cenu.

Plzeň má formu, dotírá na Slavii. Není to právě lehký úkol získat tři body v tomto utkání.
Hrají výborně. Opravdu. Dávají spoustu gólů, rotují, ve všech zápasech byli velmi dominantní na míči. Myslím, že nás v tom zápase čeká spousta práce. Ale věřím, že se na to dobře připravíme. Šance pořád je, pokusíme se ještě proklouznout to té prostřední skupiny.

Další články