Zde může být vaše reklama.

Poprvé v základní sestavě Chytil přihrál na gól, ale zápas nemohl dohrát

Chytil přihrál na gól, ale zápas nemohl dohrát

foto: Petr Pelíšek

03. 12. 2019 - 16:44

První start v základní sestavě SK Sigma Olomouc si letos na podzim připsal další odchovanec. Již dříve si prožili debut stoper David Zima a záložník Ondřej Zmrzlý, nyní se k nim přidal záložník Mojmír Chytil (1999). Premiéru v české nejvyšší soutěži si Chytil jako střídající hráč odbyl loni v prosinci v Ostravě, dosud ve FORTUNA:LIZE nastoupil k osmi zápasům.

Jak se vám líbilo utkání proti Liberci? Poprvé jste nastoupil v první lize od začátku.
Byl to můj první start v základní sestavě, byl jsem samozřejmě rád, že jsem se tam dostal. Bohužel jsem se trošku zranil, už v desáté minutě. Nějak jsem to ještě do přestávky dohrál, ale po poločase už to nešlo. Ale doufám, že budu v pořádku.

Hned při prvním startu v základu jste byl u rozhodujícího okamžiku. Právě vy jste přihrával Michalovi Vepřekovi na gól.
Viděl jsem Šimona Faltu, jak navádí míč. Tak jsem se mu rozběhl do prostoru. On mi to skvěle posunul. Pak jsem to dával před bránu, zkoušel jsem to na zadní, nebo na teč, protože na přední už jsem nemohl. Naštěstí to tam Michal Vepřek doklepl, byl z toho gól a vyhráli jsme. Což je nejdůležitější.

A už byl také nejvyšší čas po osmi kolech zase vyhrát.
Samozřejmě. Měli jsme v mnoha zápasech i smůlu, že jsme je nedohráli k bodovému zisku. Teď jsem se modlil, když jsem pak seděl v masérně. Byl jsem ještě nervóznější než na hřišti. Bylo to strašné. Vyhrálo se, je to super pocit.

Byl jste před premiérou v základní sestavě nervózní?
Nechtěl jsem si to připouštět, že bych měl být nervózní. Ale večer před zápasem před spaním jsem si to trošku promítal v hlavě. Pak jsem byl ještě trošku nervózní dopoledne. Jak jsem potom přišel na stadion, rozcvička … Už to ze mě spadlo a bylo to jako každý normální zápas.

Zranění vám trošku kalí radost?
Ano. Věřím, že to nebude vážné, snad to rozběhám.

To se vám stalo po kontaktu s brankářem?
Prý jsem tam šel jako prase … Hodně jsem se tam omlouval, měl jsem strach, aby mi rozhodčí nedal kartu. Viděl jsem míč, šel jsem tam naplno a ještě jsem se u toho zranil. Kdybych tam nešel, tak to bylo lepší.

Počítal jste s tím, že už by mohla přijít šance pro vás? V béčku se vám na podzim dařilo, dal jste tam devět branek.
Snažím se vždycky trénovat naplno. A buď mě trenér povolá k zápasu za áčko, nebo jdu hrát za béčko. No a v obou případech se vždycky snažím podat co nejlepší výkon.

Nastoupil jste na hrotu útoku. Kde se cítíte nejlépe? Právě tam nebo jako ofenzivní záložník?
Budu hrát tam, kam mě trenér postaví a budu se snažit podat co nejlepší výkon.

Zatím jste v první lize odehrál jen fragmenty v závěrech zápasů. Bylo to nyní jiné? Pocítil jste víc sílu prvoligových soupeřů?
Bylo to něco jiného ve srovnání s třetí ligou, ale s tím se dá počítat. Ale trénuju s áčkem, takže s tímto se musím vždycky vypořádat. Byly tam těžké souboje, ale takové jsou i ve třetí lize. Chlapi jsou vyspělí, není to jak v minulé sezoně v Juniorské lize, kde jsou mladí kluci. I ve třetí lize jsou často ostré souboje.

Starty už sbírají také Ondřej Zmrzlý a David Zima, vaši spoluhráči z dorostu. Přichází už čas vašeho úspěšného ročníku?
Jestli nás tam trenér bude dávat a budeme podávat dobré výkony, tak tam můžeme být. Ale je to všechno jen o nás, o tom, jaké výkony budeme podávat. Samozřejmě se snažíme pracovat všichni naplno, cítíme, že hrát ligu je blízko. To bychom byli sami proti sobě, kdybychom nepracovali naplno.

Další články