Zde může být vaše reklama.

Jarní opora Sigmy Cítím se dobře a doufám, že to vydrží, řekl Hála

Cítím se dobře a doufám, že to vydrží, řekl Hála

foto: Petr Pelíšek

06. 03. 2020 - 14:00

Záložník Martin Hála (1992) má v úvodu jarní části sezony parádní formu. Je z něj tahoun ofenzivních akcí SK Sigma Olomouc, pryč jsou ty časy, kdy nastupoval spíš v obraně, případně jen střídal. Teď je z něj jasný člen základní sestavy, z pravého křídla je pravidelně nejnebezpečnějším hráčem pro defenzivy soupeře. A ve středu v pohárovém utkání proti Jablonci nasměroval Sigmu za postupem první brankou zápasu. Krásnou. Pak ještě přihrál na gól, takže zaznamenal dva kanadské body.

Jak se vám hrálo proti Jablonci? Po delší době bylo zase hezky, soupeři jste v podstatě nic nedovolili.
Bylo to dobré. Počasí fajn na fotbal, přišli i nějací diváci – na to, že se hrálo ve středu a byl to jen pohár. A myslím, že jsme převedli dobrý fotbal, zaslouženě vyhráli a můžeme být spokojeni.

Čekal jste, že soupeře až tak hladce přejedete? Přece jen Jablonec je třetí v tabulce, platí za tým z kategorie těch silnějších.
Jablonec má samozřejmě kvalitu, má dobré hráče. My jsme hráli dobře, to byl základ k úspěchu. A že jsme průběžně vedli tři nula, to bylo dáno vývojem zápasu.

Trenér si pochvaluje, že z mančaftu cítí správného ducha. Potvrdilo se to i tím pohárovým zápasem, když porážka předtím v Opavě tým nějak nepoznamenala?
Ano. Myslím, že to zlepšení je vidět. Ani v Opavě to nebylo špatné, akorát jsme měli smůlu, že jsme dostali hloupý gól. Ono se to pak venku špatně a těžko otáčí. Je znát, že se nám daří, herně jdeme nahoru.

Proti Jablonci jste dal gól, jako byste tím potvrdil dobrou formu, kterou na jaře máte.
Cítím se dobře. Ten gól, to byla třešnička na dortu. David Houska mi tam dal dobře míč, ideálně jsem to zpracoval a procedil to do brány.

Navíc máte ještě z toho zápasu kanadský bod za asistenci.
Nahrál jsem Juldovi. Nahrával jsem mu už v Opavě, ale tam to nezpracoval, tam to bylo takové krkolomné. On má velkou výhodu, že umí z jedné šance dát gól. Zase si s tím takto poradil.

Sigma takové hráče potřebovala dlouhodobě. Někoho, kdy by dával góly pravidelně a korunoval tak práci týmu. Hodně pomůže, že se střelecky chytil on i Mojmír Chytil.
Jasně. Mojmír pod ní také hraje dobře, jejich spolupráce je kvalitní. Julda, když se dostane do jedné šance, tak dá gól, to tady dlouho nebylo.

Takže mu stačí přihrát a je vyřešeno.
To je pak ideální stav. Ve středu proti Jablonci mu to takto vyšlo. Měl jednu šanci a dal gól.

Hrálo se vám ve středu nějak jinak, když za vámi v obraně nebyl Martin Sladký, ale Radek Látal?
Asi jsem to nějak nepociťoval. Hráli jsme fakt dobře na míči, takže se mi hrálo dobře.

Co vy jste vůbec udělal jinak, že se vám letos tolik daří?
Nic. Všechno dělám pořád stejně, všechno naplno. Jinak je asi jenom to, že jsem dal nějak do kupy zdraví. Cítím se dobře a doufám, že to vydrží.

A už máte nejvyšší část být jedním z tahounů mančaftu. Už jste v kategorii těch zkušenějších hráčů.
Určitě ano. Jsem v klubu už dlouho a měl bych ukázat, že na to mám, že do základní sestavy patřím.

V sobotu hrajete zase doma a zase to bude proti Jablonci. To není moc obvyklé, mít během týden doma dvakrát stejného soupeře.
Je to takové netradiční. Po středě je asi trenér po takovém výkonu nepochválí. Takže myslím, že to bude úplně jiný zápas. Doufám, že přijde co nejvíce lidí, že navážeme na dobrý vstup do jara i středeční zápas a Jablonec zase porazíme.

Diváků ve středu na pohár nepřišlo úplně málo, bez mála tři tisíce, to není špatné. Věříte, že v sobotu na ligu to bude mnohem lepší?
Doufám, že ano. A jestli byly na pohár tři tisíce, tak že na ligu jich bude alespoň jednou tolik. Věřím, že přijde co nejvíce lidí, podpoří nás, pomůžou nám k zisku dalších tří bodů a posuneme se tabulkou nahoru.

Další články