Zde může být vaše reklama.

Dopadlo to dobře, řekl Houska

Dopadlo to dobře, řekl Houska

22. 04. 2019 - 20:59

Nedělní výhru nad Teplicemi potvrdil pro olomouckou Sigmu záložník David Houska. V úvodu dubna musel se zraněním střídat už ve 22. minutě pohárového utkání na Bohemians. Pak chyběl v ligových zápasech proti Karviné a v Opavě, zdálo se, že svalový problém ho nepustí do hry pěkně dlouho. Jenže nakonec bylo všechno jinak. Houska se dal rychle do pořádku, proti Teplicím vedl tým jako kapitán a krásným gólem na 2:0 definitivně rozhodl. „Jsme rád, že mi to sedlo. Dlouho jsem nedal gól, i když střel jsem měl hodně,“ řekl David Houska.

Zápas proti Teplicím se Sigmě docela podařil, soupeře jste přehrávali.
Určitě ano. Jsme spokojení. Měli jsme hlavní motivaci zajistit si to, abychom nebyli v poslední skupině. A to se povedlo. I ten výkon, myslím si, byl celkem dobrý, vyhráli jsme zaslouženě. Celý tým zaslouží pochvalu. Spoustu zápasů jsme se klepali, když jsme vedli jedna nula, a tentokrát jsme to dohráli jako zkušený mančaft.

Sigma má za sebou, byť ještě není úplný konec, složitou sezonu. Po podzimu jste byli na barážové příčce, po prvním utkání jara kousek od posledního místa.
Po podzimu jsme chtěli hlavně uniknout té poslední skupině. A po prvním utkání jara jsme byli ve složité situaci. O to víc si toho možná nyní vážíme. Je to uklidnění, ten strašák tam pořád byl. Na druhou stranu, není potřeba být s tímto spokojení, je nutné si dávat další cíle, takže proč se teď nepokusit o první šestku a poháry. Loni to v nich pro nás byl velký zážitek, pro taková utkání to hrajeme a chtěli bychom si to zase zopakovat.

Gól jste dal moc hezký, navíc levou nohou.
Musím asi střílet jenom levou, no. Měl jsem tam pak ještě jednu pravou, ale to už byla taková horší střela. Jsme rád, že mi to sedlo. Dlouho jsem nedal gól, i když střel jsem měl hodně. Také to pro mě byla úleva.

Vy osobně jste měl po zdravotní pauze velkou chuť do hry?
Ano. Chuť do hry byla na sto deseti procentech, fyzicky to nebylo úplně ideální, posledních deset patnáct minut jsem se cítil unavenější, než obvykle bývám. To bylo už trošku na sílu, ale jinak se mi hrálo super.

Tentokrát jste si prohodil místo s Jakubem Plškem, vy jste byl vpředu a neměl tolik defenzivních úkolů.
Je to dobré v tom, že jsem blíž k vápnu, můžu dávat více finálních přihrávek nebo se můžu častěji dostat do zakončení. Na druhou stranu jsou zápasy, kdy se tam zase hraje hůř, proti některým týmům, že tam tolik balonů neprojde. Ale tentokrát proti Teplicím, které chtějí hrát fotbal, tam bylo hodně místa. Snažil jsem se toho využít.

Vaše zranění bylo nakonec rychle vyřešeno, byť se zpočátku zdálo, že budete chybět delší čas.
Měl jsem krev ve svalu. Na Bohemce mě v jednom místě píchlo a byla vysoká pravděpodobnost, že tam bude trhlina. Naštěstí tam nebyla, jen se pak musela vstřebat ta krev, takže to nějakou dobu trvalo. Ale proti Teplicím mě to vůbec neomezovalo. Od čtvrtka jsem trénoval bez úlev, zatím je to dobré.

Tedy se vám hodně ulevilo? Kdy bylo uzdravení tak rychlé a nemáte po sezoně.
Ano. Po prvním vyšetření jsem byl hodně špatný. Říkal jsem si, že to přece není možné. Ale dobře to dopadlo, jsem za to vděčný.

Další články