Zde může být vaše reklama.

Když chytá, neprohrává se Doufám, že to bude pokračovat, řekl Mandous

Doufám, že to bude pokračovat, řekl Mandous

foto: Petr Pelíšek

26. 02. 2020 - 15:53

V závěru podzimu dostal Aleš Mandous (1992) důvěru v bráně SK Sigma Olomouc. A šance se chytil, post gólmanské jedničky muž zůstal i na startu jara. A Modré lavině pomohl ke dvěma výhrám, tým je šest zápasů bez prohry, tedy platí, že když chytá Mandous, Sigma neprohraje. Naposledy v neděli doma proti Spartě vyřešil několik zapeklitých situací a nebezpečných střel. A udržel čisté konto, třetí v sezoně.

Jaké bylo utkání proti Spartě, jak jste si ho užil?
Skvělé. Emotivní, diváci přišli, hnali nás dopředu. Takže super.

Nebylo to potom ke konci až moc emotivní? Byla tam taková trošku kolektivní strkanice.
Ke konci už to tak někdy bývá. Sparta chtěla srovnat, takže tam už nějaké nervy tečou. Ale myslím, že to bylo v pohodě. A nakonec jsme to uválčili.

V závěru zápasu jste byli docela pod tlakem. Jak jste to ustáli?
Snažili jsme se hodně mluvit, komunikovat, abychom byli dobře zorganizovaní. A obranu hodně vysouvali. Myslím, že až na pár situací jsme to zvládli dobře. Něco měli, samozřejmě je to Sparta, nějaké šance si vypracuje.

Musel jste chytat nebezpečnou střelu Karlssona. Byl to nejtěžší zákrok?
Trošku naznačil, že mi to bude dávat do protipohybu. Tak trošku jsem si ho tam navedl. Bylo hodně vidět, že to tam chce dát. Takže jsem si na to jenom počkal a chytil jsem to.

A byl to nejtěžší zákrok?
Asi ano. A pak ještě na konci, jak vystřelil Hložek. Tam ještě byl náš obránce, on přes něj padal, takže tam trošku byla teč. Ale naštěstí jsem to chytil a nula je skvělá.

Co se tam událo na konci zápasu, jak zůstal ležet ve vápně Václav Jemelka?
Byl tam šlapák. Samozřejmě v takových situacích se to bude těžko pískat. Chtěli jsme hrát balon, bylo tam hodně hráčů. Šlapák tam sice byl, rozhodčí to nepískl, ale dopadlo to pro nás dobře.

U sóla Plavšice v prvním poločase jste byl včas, přesně tak, jak jste chtěl?
Ano. Naštěstí jsem mu to patou vykryl, takže jsem tam byl včas. A nestačil to už lépe umístit.

Jak jste se chystal na sparťanské střelce. Bylo po výměně trenéra u týmu soupeře docela nečitelné, v jaké sestavě nastoupí.
Samozřejmě máme nějaké sestřihy. Měl jsem tam Kangu, Dočkala, Adama Hložka, Tetteha. Takže jsem se na to díval, měl jsem je trošku načtené. Ale do poslední chvíli jsme nevěděli sestavu, takže jsem se toho snažil podchytit co nejvíce o každém hráči.

Sigma na jaře uhrála už šest bodů …
No doufám, že to bude pokračovat. Samozřejmě už máme nějakou sérii bez prohraných zápasů a na to jsme chtěli navázat. A je jen dobře, že jsme vyhráli. Z prvních dvou kol jara máme šest bodů, což jsme si tak jakoby vysnili. Jsme rádi, že se to povedlo.

Jak si užíváte to, že chytáte? Potvrzuje se, že trenér jedničku vybral správně, když chytá Mandous tak se neprohrává, na jaře se vyhrává?
Zatím to tak je. Doufám, že to tak zůstane. Že bude mít trenér stále dobrou ruku a budeme vyhrávat dál.

Další články