Zde může být vaše reklama.

Opora SK Sigma Hála: Musíme počítat se vším

Hála: Musíme počítat se vším

foto: Petr Pelíšek

02. 04. 2020 - 15:00

V úvodu jarní části sezony měl záložník SK Sigma Olomouc Martin Hála (1992) skvělou formu. Po podzimu vyléčil všechny zdravotní neduhy a stal se jednou z ofenzivních opor týmu. „Přemýšlel jsem nad tím, že když se mi po zranění začalo zase dařit, tak se stalo tohle. Je to takové nepříjemné. Ale narušilo to plány spoustě lidí. Bohužel,“ řekl Hála.

Jak se máte v době nucená soutěžní pauzy? Nenudíte se?
Samozřejmě fotbal mi chybí, to je jasné. Snažím se nějak udržovat. Běhat, zacvičit si, jak máme v plánu. Ale to, co k tomu patří, že jsme tady s týmem, zápasy, tréninky, to mi samosebou chybí. Ale nedá se nic dělat. Musíme to vydržet. A čím víc budeme všechno dodržovat, tak tím dřív to snad skončí.

Nemrzí vás trošku, že je nyní pauza, když jste měl v úvodu jara velmi solidní formu?
Přemýšlel jsem nad tím, že když se mi po zranění začalo zase dařit, tak se stalo tohle. Je to takové nepříjemné. Ale narušilo to plány spoustě lidí. Bohužel.

Jaké to je trénovat jen tak sám? Běhá se třeba vám osobně sólu hůř nebo vám to nevadí?
Tréninky na hřišti jsou samozřejmě něco jiného. Nějaké běhání, to mě úplně nenaplňuje. Ale patří k tomu, musíme k tomu vždycky trošku přemlouvat.

Máte možnost si dát i nějaké to cvičení s míčem?
Zatím ne. Jen jsem byl běhat nebo si zacvičit. Maximálně jsem dělal doma challenge s toaleťákem a to je tak všechno. Ale doufám, že brzy už budeme moci normálně trénovat.

Co myslíte, zvládne se sezona ještě odehrát? Pak nejspíš bude nějaký režim s vloženými středečními zápasy.
Četl jsem rozhovor, ve kterém se psalo, že soutěž chtějí dohrát. Takže počítám s tím, že to tak bude. Asi to bude později a zápasů pak nejspíš bude více v rychlém sledu. Ale to ve finále nikomu nevadí, myslím, že každý má raději zápasy, než se jen připravovat a hrát jednou za týden. Doufám, že se sezona dohraje, také hlavně kvůli poháru.

Zvažuje se i možnost, že by se hrálo i přes prázdniny, v červenci. A pak hned začala nová sezona. Nechyběla by vám dovolená?
Vzhledem k tomu, že nejspíš ještě moc nebude ani kam jet na dovolenou, tak ta varianta je. Musíme počítat se vším, asi v tuto chvíli nemá cenu nad tím přemýšlet. Prostě počkáme a uvidíme.

Další články