Zde může být vaše reklama.

Comeback po zranění Hála si zpříjemnil návrat gólem

Hála si zpříjemnil návrat gólem

03. 07. 2019 - 15:11

Univerzál Martin Hála (1992) se vrací po těžkém zranění kolena. Zranil se loni v září, v pohárovém domácím duelu proti Třinci, musel na operaci a celé jaro se chystal na návrat. Po tři čtvrtě roce opět naskočil do zápasu, bylo to poslední červnovou sobotu. A potvrdil, že je nebezpečný do ofenzivy, právě on dal vítěznou brankou na dva jedna v mači proti Pardubicím.

Konečně jste zpět ve hře. Jaký to byl comeback? Jak se cítíte?
Teď jsem ve fázi, že jsem to chtěl poprvé zkusit. Na tréninku se člověk hlídá, dává si pozor, ale v zápase je to přece jen něco trošku jiného. Takže jsme se s trenérem domluvili, že zkusím dvacet minut. A myslím, že to bylo celkem dobré.

V tréninku ještě máte nějaká omezení? Nebo už může pracovat s ostatními naplno a nemusíte se nějak šetřit?
Jak kdy. V přípravě samozřejmě, jak už jsem nebyl zvyklý na takové dávky, tak jsem měl takový volnější režim, hlavně v úvodu, pořád jsme to konzultovali s trenérem. Teď už se snažím dělat všechno naplno. Snad to drží.

Jak složité to období pauzy pro vás bylo?
No není to nic veselého. Kdo si ti neprojde, tak asi fakt neví. Je to skutečně těžké. Hlavně, když nevíte, kdy budete moci pořádně začít, každý se vás ptá, co je s vámi, jak to vypadá, kdy už začnete. Je to takové .. Ale člověk musí vydržet, věřit a tvrdě pracovat. Snad to přinese ovoce.

A kdy předpokládáte, že byste mohl být zpět v obvyklé formě?
To nevím. Doufám, že v nejbližších týdnech. Už budu absolvovat všechny tréninky. Myslím, že tak za měsíc už by to mohlo být dobré.

Cítil jste na sobě hodně ten dlouhý výpadek?
Teď už ani ne, ale předtím jsem si myslel, že jsem nikdy nehrál fotbal. Nyní už je to dobré, už to jde.

Hned v prvním utkání po návratu se vám povedlo skórovat.
No, dal jsem gól. Vždycky to pomůže, ten výsledek je také dobrý, i když je to pořád jenom příprava a tento zápas hráli hlavně mladí kluci. Účel to ale splnilo.

Další články