Zde může být vaše reklama.

Už zase můžou na hřiště Hála: Tato sezona už nebude standardní

Hála: Tato sezona už nebude standardní

foto: Petr Pelíšek

27. 04. 2020 - 11:59

První týden po restartu přípravy mají za sebou fotbalisté SK Sigma Olomouc. Za úkol bylo hlavně si zase zvyknout na míč, hráči totiž předchozí měsíc a půl mohli jen běhat individuálně. „Když něco děláte každý den a pak měsíc a půl ne, tak je jasné, že trošku vyjdete ze cviku. Ale pak stačí pár kontaktů a je to v pohodě,“ řekl záložník SK Sigma Martin Hála.

Jaká byla ta pauza s individuální přípravou?
Dlouhá. Jsem rádi, že se zase můžeme dostat na hřiště. A fungovat zase tak nějak normálně. Bylo to takové ubíjející. Ale bohužel, s tím nic neuděláme, musíme to vydržet.

Jak jste se na těch prvních tréninkových jednotkách rozuměl s míčem?
První pět minut moc ne, ale potom už to bylo lepší. Postupně se to bude zlepšovat, rychle se to zase vrátí do normálu.

I profesionální fotbalista má po těch pěti týdnech trošku problém s balonem?
Když něco děláte každý den a pak měsíc a půl ne, tak je jasné, že trošku vyjdete ze cviku. Ale pak stačí pár kontaktů a je to v pohodě.

A měl jste radost, že si zase můžete kopnout do balónu?
Ano. Je pěkné počasí, balón, je to lepší, než někde běhat na poli nebo něco takového.

Vy jste si fakt s míčem nečutl ani doma v obýváku nebo tak?
Ne, ne. V obýváku bych si tak maximálně něco rozbil. Jinak jsem se snažil běhat a plnit ty úkoly, co jsme měli, s míčem jsem nebyl.

A bavilo vás to běhání, že jste mohl být venku?
Raději jsem se šel projít se psem. Běhání jako takové mě úplně extra nebaví, raději bych byl na hřišti. Ale je to fajn, když je hezké počasí, je to takové příjemné, že člověk není pořád jen doma, může se trošku vyvětrat a přijít na jiné myšlenky.

Jak moc řešíte, jestli se liga dohraje nebo nedohraje, kdy začne?
To nějak moc neřeším. Čekám, jak rozhodnou. Nijak to neovlivníme. Za sebe si myslím, že se to musí dohrát. Ale že bych se tím zabýval, to ne.

Jestli se bude hrát, tak to bude patrně bez diváků. Dovedete si to představit?
Bude to takové jako přátelák. Ale co se dá dělat, asi tato sezona už nebude standardní. Budeme rádi, když se to dohraje, také kvůli poháru, kde jsme v semifinále. A doufám, že nový soutěžní ročník už zase bude normální.

Další články