Zde může být vaše reklama.

Chystání na novou sezonu Janotka: V týmu vidím potenciál

Janotka: V týmu vidím potenciál

foto: Petr Pelíšek

05. 06. 2020 - 10:00

Tým SK Sigma Olomouc U 19 měl sezonu velmi dobře rozehranou, atakoval nejvyšší příčky tabulky. Jenže vzhledem k epidemii koranaviru byl soutěžní ročník celostátní ligy dorostu ukončen. A trenér Tomáš Janotka místo útočení na medaile věnuje toto období přípravě na novou sezonu. Devatenáctka už hraje přáteláky, po trojutkání se Zbrojovkou Brno si dala další derby, tentokrát proti Slovácku. „Je jen na nás, abychom během toho období kluky zase posunuli a dostali je třeba i do té fazóny, kterou měli před tou nucenou pauzou,“ řekl Tomáš Janotka. Jeho mančaft hraje v sobotu na stadionu v Řepčíně proti Pardubicím (11.00).

Slovácko jste v přípravě porazili tři k jedné. Jak zápas hodnotíte?
Nechci zápas nějak kriticky hodnotit. Je to ještě takové, řekl bych, syrové. Pauza byla dlouhá, balon a hlavně herní a zápasové vytížení s míčem, to klukům prostě chybělo. Takže bylo tam plno nedostatků z hlediska spolupráce a organizace hry. Ale je pozitivní, že máme na čem stavět, protože v tom týmu vidím potenciál. A navíc máme dost prostoru na to, abychom se na novou sezonu nachystali. Ať už teď, nebo pak v další fázi o prázdninách.

Příprava na novou sezonu neobvykle dlouhá.
Ano. Celý tento rok je specifický. Ale musíme to brát jako realitu. A myslím, že my trenéři budeme mít dostatek času na to, abychom se na novou sezonu dobře nachystali. Bereme to tak, jak to je, je jen na nás, abychom během toho období kluky zase posunuli a dostali je třeba i do té fazóny, kterou měli před tou nucenou pauzou.

Sice je to jenom příprava, ale i v té je důležité vyhrávat a dávat góly.
Jednoznačně. Nejsem zastáncem toho, že je jedno, jakým výsledkem utkání skončí. Zásadní je, jak k němu dojdete. A můžete být kritický po vítězství nebo chválit po prohře. Ale pro hlavu všech hráčů je dobré, když jedeme na nějaké vítězné vlně, než v momentě, kdy se prohrává více, než vyhrává. Takže je dobré, že jsme to výsledkově zvládli. Samozřejmě herní složka je druhá věc. Ale myslím si, že jsme si vytvořili více šancí, než Slovácko.

Kádr, který máte v přípravě, už je ten, který půjde do nové sezony? Nebo ještě přijdou nějaké nové tváře?
Plus minus počítáme s těmi hráči, kteří tady jsou. Určitě k nějakým malým změnám může dojít, ještě máme dva hráče po dlouhodobém zranění, to jsou Filip Nízký a Filip Uriča, ti určitě kádr zkvalitní. Je to všechno otevřené, když budou kluci dobře pracovat a budou mít kvalitu, tak tady budou, jestliže ne, tak nic není fix, že tady zůstanou. Stejně tak vnímám, že další kvalita bude v osmnáctce v rámci ročníku 2003, který je podle mě další z těch nadstandardních. Takže myslím, že určitě máme kam sáhnout.

Další články