Zde může být vaše reklama.

Nejfaulovanější hráč ligy Je to nepříjemné, říká Houska o sérii bez výhry

Je to nepříjemné, říká Houska o sérii bez výhry

foto: Petr Pelíšek

14. 11. 2019 - 14:25

Po 16. odehraných kolech FORTUNA:LIGY se tým SK Sigma Olomouc drží na desátém místě tabulky. Ovšem na výhru čeká už sedm kol, naposledy prohrál ve Zlíně 0:1. Tento zápas mohl zlomit na hanáckou stranu záložník David Houska, ale svoji šanci neproměnil. „Většinu zápasu jsme měli pod kontrolou, potom takový výsledek bolí dvojnásob,“ řekl Houska, který je nejčastěji faulovaným hráčem celé soutěže.

Před reprezentační přestávkou Sigma ztratila v závěru zápas ve Zlíně. Je to po průběhu utkání docela krutá porážka?
Určitě ano. Měli jsme první poločas hru pod kontrolou, pak jsme měli více útočných situací, které jsme měli lépe dohrát do gólových šancí. Potom to bolí dvojnásob, když jsme dostali gól ze standardní situace v závěru.

Ještě předtím jste mohl právě vy rozhodnout, ale šanci jste neproměnil. Co bylo v tom okamžiku špatně?
Běžel jsem asi od půlky ve sprintu, věděl jsem, že mi to Zahry dá. Chtěl jsem si to oběhnout na pravou placírku, ale šlo mi to na levou. Protihráč k tomu měl blíž a míč jsem nestihl ztlumit.

Většinu střetnutí jste měli hru pod kontrolou. Ale poslední minuty byly docela vyblázněné, domácí ještě trefili tyčku, šance byly najednou na obou stranách.
Ano, bylo to zbytečně nahoru dolů. Když chcete vyhrát, technické chyby přijdou, ale měli jsme to víc kontrolovat.

Inkasovaný gól tři minuty před koncem byl navíc z kategorie takových těch hodně laciných.
Nějak se to poodráželo, ale není možné, aby měl hráč v šestnáctce čas si to převzít a ještě zamířit, když nás tam byla většina.

Co chybělo k bodovému zisku? V poli to nebylo špatné, ale z takové převahy bylo hodně málo gólovek. Scházelo více odvahy?
Spíš nám chybělo dohrát ty věci, útoky jsme měli rozjeté dobře. Bylo jich hrozně moc, ale do šance jsme jich dohráli jen minimum.

K tomu se proti Zlínu nedařily ani standardní situace, měli jste spoustu rohů i přímých kopů. Ale prakticky žádná neznamenala vážnější ohrožení domácí brány.
Bylo toho spoustu, měli jsme jich mnohem víc než soupeř. Trenér nám říkal, že standardky mohou rozhodnout. Což se stalo, ale bohužel v náš neprospěch.

Nejste v závěru podzimu zrovna v komfortní situaci, Sigma nevyhrála sedm utkání v řadě.
Chtěli jsme to ve Zlíně za každou cenu zvládnout, takhle je to nepříjemné. Předtím jsme ztratili také zápasy, které jsme měli dohrát jinak.

Chybělo více sebevědomí? Předtím doma proti Mladé Boleslavi to byl v ofenzivě jiný výkon.
Je to v hlavě každého. Musíme se nabídnout a klidně i zkazit, ale nebát se hrát. Musíme běhat, běhat a běhat.

A nepříjemné také je to, že je v ohrožení postavení v první desítce tabulky.
Bavili jsme se, že se chceme dotáhnout do šestky, teď už se radši spíš bavíme o bezpečném udržení desítky. Ztrácíme to zbytečně, je to frustrující.

Další články