Zde může být vaše reklama.

Neproměnili šance Je to zklamání, řekl Martin Hála

Je to zklamání, řekl Martin Hála

foto: Petr Pelíšek

29. 02. 2020 - 21:50

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se utkání v Opavě nepovedlo. Po dvou výhrách v úvodních jarních kolech chtěli zase zabodovat, ale ve třiadvacátém dějství FORTUNA:LIGY vyšli naprázdno. Hanáci sice domácí přestříleli, měli převahu i více šancí, ale domácí byli produktivnější a nakonec zvítězili 2:1.

Je prohra v Opavě velké zklamání po výhrách v úvodních dvou kolech jara?
Je zklamání. Hlavně ten způsob, jakým jsme prohráli. Kdo to viděl, tak si udělá obrázek o tom sám. Je to zklamání, chtěli jsme samozřejmě navázat na ty dvě výhry. A bodovat Opavě. To se nám nepodařilo, což nás mrzí.

Přitom jste začali velmi dobře, domácí přehrávali kombinačně. Což platilo prakticky celý zápas.
Jasně. Ale bohužel jsme udělali chybu, to se prostě stane. Ve druhém poločase se pak Opava prakticky nedostal k naší bráně. Takže bohužel. Ale je to na nás, abychom také nějaký gól dali. Měli jsme tam nějaké závary, ale pokaždé nám nějaký kousek chyběl. Myslím, že kdybychom dali na dva dva, tak bychom je ještě zašlapali.

Klíčová byla první polovina zápasu, kdy jste měli nějaké šance, nedali a pak domácí vlastně z první střely na bránu šli do vedení?
Samozřejmě. Když neproměníte šance, tak se pak také může stát, že z první střely soupeře inkasujete. Což se nám stalo. Takže tak chyba, pro které jsme dostali gól, je stejné, jako když my šance neproměníme a branku nedáme. Když někdo udělá chybu, po které dostaneme gól, tak je to akorát víc vidět.

Trenér Jiří Balcárek olomoucký fotbal zná velmi dobře. Bylo to cítit na hřišti? Že jsou na vás domácí lépe připraveni?
Nevím. Myslím, že se na soupeře pečlivě chystá každá. Možná nás zná pan Balcárek trošku lépe, ale bylo to o nás. A bohužel jsme to nezvládli.

Kromě toho dát gól jste ještě měli udělat jinak něco jiného?
Kdybychom to věděli, tak jsme to asi udělali. Trošku možná to štěstíčko, nějaké ty závary lépe dohrát, možná trošku více do kvality. Nevím.

Byla tam sporná situace s neuznaným gólem. Možná, kdyby kontaktní branka přišla dřív, tak jste ještě mohli domácí zlomit.
Vůbec nevím. A ani bych se k tomu nevyjadřoval. Jestli byl ofsajd, tak prostě byl ofsajd. No a možná by to bylo jiné, kdybychom skórovali dříve, tak jsme Opavu zmáčkli asi ještě více. Takhle nám to trvalo a potom už bylo docela málo času.

Opavskou defenzivu nebylo jednoduché překonávat.
Když zaleze deset hráčů do vápna a mají tam borce, co mají dva metry a jenom čekají a odkopávají balonu, tak je to těžké. Nemáme výškový průměr na to, abychom tam poslali dvacet centrů a z toho dali pět gólů. Měli jsme to prostě rozhodnout dříve a ne čekat na to, až budeme prohrávat dva nula.

Další články