Zde může být vaše reklama.

Opora je zpět Jemelka: Bylo to pro mě těžké

Jemelka: Bylo to pro mě těžké

foto: Petr Pelíšek

24. 07. 2019 - 15:32

Stoper Václav Jemelka (1995) začíná v dresu SK Sigma Olomouc třetí sezonu v první lize. Prakticky od začátku své kariéry se zařadil k nejlepším obráncům soutěže, patří do širšího kádru reprezentace. V prvním utkání nového soutěžního ročníku v sestavě Modré laviny pro nemoc chyběl, na druhé kolo už byl, byť po třech tréninkových jednotkách, připraven. A odvedl jako vždy výtečný výkon.

Jak se vám hrálo po nemoci?
Skvěle! Ne, bylo to pro mě těžké. Začal jsem trénovat až ve středu, měl jsem ještě antibiotika. Takže to pro mě byl trošku křest ohněm. Ale naštěstí jsem to zvládl.

Takže všechno bylo v pořádku, dýchalo se vám dobře.
No, úplně v pořádku ne, nedýchalo se mi dobře. Měli jsme i nachystané střídání, kdyby to už náhodou fakt nešlo. Ale naštěstí jsem si tam občas trošku odpočinul, takže se to zvládlo.

A věděl jste hned ve středu, že to bude dobré a budete v sobotu hrát?
No, to ne. Domlouvali jsme se s trenérem, že půjdu postupně do tréninku. A potom se rozhodnu. Vzhledem k tomu, že jsem se cítil dobře, jsem pak řekl, že do toho půjdu.

Jak těžký soupeř byl Zlín?
Připravovali jsme se na to, soupeř má dva útočníky a Poznar umí skvěle udržet balon. Ale myslím, že jsme si s tím docela poradili. Až na pár momentů toho moc neuhrál. Hlavně jsme rádi, že jsme udrželi nulu. Zlín byl nabuzený, proti Slavii hrál výborně. My jsme chtěli vyhrát, zvítězili jsme tuším pošesté v řadě, takže z toho zase děláme nedobytnou tvrz.

Zápas jste zvládli na tři body. Je to úleva před dvěma duely venku, ve kterých hrajete s papírově těžšími protivníky?
Ano. Museli jsme to zvládnout, protože teď máme dva opravdu těžké zápasy venku. A mohlo by se stát, že bychom po nich měli nula bodů. Teď už máme tři a bude se nám zase trošku lépe dýchat. No a pojedeme si to rozdat na Slavii i do Liberce.

S jakým bodovým ziskem z těch dvou venkovních utkání byste byl spokojený?
Spokojený se šesti body, abychom jich potom měli devět. To by bylo nejlepší. Myslím, že máme na to, abychom něco uhráli třeba i na Slavii. Uvidíme. Pojedeme si to tam rozdat, nemáme co ztratit.

Další články