Zde může být vaše reklama.

Nový člen se cítil dobře Juliš: Doufám, že budu trefovat góly a ne tyčky

Juliš: Doufám, že budu trefovat góly a ne tyčky

foto: Petr Pelíšek

11. 02. 2020 - 18:00

Šedesát tři minut, tři střely, jedna tyčka. Útočník Lukáš Juliš má za sebou premiérový start v dresu SK Sigma Olomouc. V generálce proti Karviné nastoupil v základní sestavě Hanáků. A hned ukázal, že je pro defenzivu soupeře nebezpečný a že by jeho spolupráce s olomouckými spoluhráči mohla fungovat. Na Andrově stadionu ho ale fanoušci uvidí až v březnu, únorový duel se Spartou musí podle smlouvy o hostování vynechat. Nějaké šance jsme si vypracovali, ale gól jsme nedali. Uvidíme, co v Teplicích,“ řekl Juliš po utkání v Karviné.

Jaká pro vás byla premiéra v SK Sigma? Odehrál jste 63 minut.
No … Bylo to nula nula, co k tomu mám říct. Dal jsem tyčku, škoda. Měl jsem tam ještě další dvě střely. Ale mrzí mě ta tyčka, protože to by byl hezký gól. A asi bychom potom vyhráli, protože moc šancí v tom utkání nebylo. Byl to už takový ligovější zápas, nebyl to jen takový přáteláček, že jsme si šli jen zahrát. Ale … Nula nula …

Změnit jste to mohl, jedna tyčka, dvě takové pološancí.
Píchl jsem si to mezi obránci, byli tma pozdě, a vystřelil jsem nártem. Pak jsem někoho trefil, to by asi šlo na bránu. A ta další, to mi nesedl balon, točil se, zkusil jsem to kopnout.

Jaká byla souhra s novými spoluhráči?
Každý zápas bude jiný. Ale nemá vůbec žádný problém. Kluci mi nahrávají, hraje se mi s nimi dobře, třeba s Davidem Houskou i dalšími. To jsou super fotbalisti. Tam si není na co zvykat. Samozřejmě každým zápasem to bude lepší a lepší, ale myslím, že už v tom prvním jsme to docela zvládli. Nějaké šance jsme si vypracovali, ale gól jsme nedali. Uvidíme, co v Teplicích.

A fyzicky jste se cítil dobře?
Ano, docela dobře. Samozřejmě ještě když udělám tři sprinty po sobě, tak jsem ještě zafuněný. Ale to jste v podstatě pokaždé, i když jste ve formě. Takže jsem se cítil lépe, než jsem čekal.

Jaké pokyn jste měl od trenéra?
Měli jsme za úkol domácí presovat v podstatě všude, aby to museli jen kopat. Což se podařilo, protože to jen furt kopali a létalo to. A pak byl pokyn pro útočníky, abychom dali gól. Ten jsme nedali, takže druhý pokyn jsme nesplnili.

Teď už jste v týdnu před ligou, to už bude všechno naostro.
Takový už byl i ten před generálkou. Musíme se připravit a v sobotu hrajeme 14.30 v Teplicích.

Od vás se budou čekat góly. Jste na to připravený?
Doufám, že jsem připravený, doufám, že budu trefovat góly a ne tyčky.

Další články