Zde může být vaše reklama.

Jeden gól nestačil Juliš: Nelepí nám to

Juliš: Nelepí nám to

foto: Petr Pelíšek

30. 05. 2020 - 17:01

Útočník Lukáš Juliš navázal na dobrou střeleckou formu z úvodu jarní pasáže sezony. Jenže jeho branka, už pátá v dresu SK Sigma Olomouc, nakonec k ničemu nebyla. Hanáci totiž víc gólů nedali a když dvakrát inkasovali, prohráli doma s celou sezonu bídnou Příbramí.

Jak hodnotíte utkání? Proč se to nepovedlo?
Nevím. Začali jsme špatně, prvních dvacet minut jsme neměli skoro nic, vpředu jsme hráli špatně. Pak jsme se zlepšili, povedlo se nám dát gól. Ale pak to Antwi trefil hezky. První poločas byl jedna jedna. Něco si řekneme, že mají dobré brejky a v padesáté dostaneme z brejku. Pak už je to těžké, to proti každému. Měli dobré stoperu, k ničemu už jsme se nedostali.

Co tedy bylo špatně?
Nelepí nám to, na Slovácku to bylo také špatné a teď jsme v tom pokračovali. Hraješ s Příbramí, měly by to být tři body, ale je to zklamání. Je to bída, no. Klidně můžeme vyhrát další zápasy, ale dneska je to na prd.

Chybělo třeba více sil? Nebo kde byl ten problém?
Oni dali na dva jedna, postavili se v deseti vzadu. Pak už to není o fyzičce, ale o kvalitě vpředu, abychom dali na dva dva a oni zase znejistěli. Když vedou, tak se jim hned daří, věří si. Ještě nejsme v takové top formě, inkasovaný gól nám vezme takový ten optimismus. Je to škoda. My do druhého poločasu vstoupíme skvěle. Oni to odkopnou a dají nám na dva jedna. To se nesmí stát. Pak ubývají síly a prohrajeme takový zápas, když víme, že oni nám můžou dát gól jenom z brejku.

Vy ale osobně spokojený být trošku můžete, dal jste branku.
Spokojený jenom tím gólem. Ale prohráli jsme s Příbramí, s tou nejsem vůbec zvyklý prohrávat. Potřebuju šlapat a mít dobrý pocit. Ale nešlape nám to, takže dobrý pocit nemám.

Lze říct, že Sigmě korona pauza uškodila? Moc dobře jste po ní nezačali.
Můžeme to tak říct, kdybychom vyhráli, tak asi ne. Ale asi nám ta pauza ublížila. Když prohrajeme doma s Příbramí. Ale jedeme dál, nemá cenu se něčím trápit, když za dva dny jedeme čtyři hodiny do Budějovic. Už musíme zase přepnout a honem začít sbírat body, jinak si koledujeme o průser.“

Je nyní lepší, že se hrají zápasy i v týdnu, takže můžete nezdar rychle odčinit, již ve středu v Českých Budějovicích?
Po každé prohře je lepší, když se hraje hned. Nějak bych to nerozebíral. Moc nám to nejde, takže kdybychom měli další tři čtyři dny na přípravu, tak bychom něco dotrénovali. Ale to není tak, že bychom špatně trénovali. Máme super tréninky, v nich dobré momenty. Ale jak jsme dostali ten gól … Potřebovali jsme vyhrát, ale nevyhráli. Teď musíme vyhrát někde jinde.

Jak se vám líbí fotbal v komorním prostředí?
Mě osobně mě to baví. Běhání v lese, to pro mě byla noční můra. Ale je to něco jiného, než když přijde pět šest tisíc diváků. Naši dneska fandili hezky, i když jsme prohrávali, musím jim poděkovat Bohužel jsme se jim neodvděčili. Ale všichni jsme rádi, že se hraje. Měsíc jsme jen trénovali a čekali, až se začne. Jsme rádi, že už to jde.

Další články