Zde může být vaše reklama.

Teď se ctí dohrát Juliš: Nemůžeme se divit, že jsme jedenáctí

Juliš: Nemůžeme se divit, že jsme jedenáctí

foto: Petr Pelíšek

19. 06. 2020 - 10:00

Útočník Lukáš Juliš se na jarním hostování z pražské Sparty v SK Sigma Olomouc dostal do vynikající formy. Za klub z Hané zatím odehrál jedenáct zápasů, devět v lize a dva v poháru, dal v nich 8 branek (6 v lize, 2 v poháru). Ale ze vstřelených branek v posledních týdnech moc radosti neměl. Potěšily, ovšem bodový zisk neznamenaly. „Hodně mě to mrzí. Dal jsem tři góly ve třech zápasech a prohráli jsme je. To ani nemáte radost. Teď dám zase gól a vypadneme,“ řekl Lukáš Juliš.

Sigmě nevyšlo postoupit do finále poháru. Nevyšlo to vzhledem k prvnímu poločasu, po kterém jste prohrávali o dvě branky?
Dva nula o půli, to je příšerné, hrozné. Liberec postavil sestavu, že snad ani nechtěli dát gól. A vedl dva nula. To je prostě neakceptovatelné. Samozřejmě ty góly udělali dobře, Alibekov to trefil úžasně, tak to někdy je. Ale ani vpředu jsme nebyli nebezpeční, to byla naše chyba. Měli jsme tam nějaké centry, ale nedostali jsme se k nim. Ovšem pořád to máme uhrát na nula nula. Nebo přinejhorším nula jedna. Nula dva je hrozné. Prohrál nám to první poločas.

Co se dělo v šatně o přestávce?
Co by se dělo. Byl řev. Trenér řval, my jsme taky řvali. To už je po několikáté, tady s Ostravou také. Je to pořád dokola. Takhle to nejde. Po koroně jsme hráli čtyři zápasy doma a čtyři prohráli, čistě, že ani neremizujeme. Ani se nemůžeme divit, že jsme jedenáctí a už nejsme ani v poháru.

Když se povedlo relativně brzo dát kontaktní branku, věřili jste, že se podaří ještě zápas zlomit? Nějaký tlak jste měli, Liberec byl navíc v oslabení.
Věřil jsem. Ještě v devadesáté jsem byl přesvědčený, že dáme gól. Až po té šanci, poslední, co jsem nedal levou, to už bylo těžké. Ale oni už nehráli, jen čekali vzadu, jestli teda gól dáme nebo ne. Jak dostal Kuchta červenou, tak se tlak ještě umocnil. Ale … To je také tím, že nejsme ve formě. Kdybychom třeba tři zápasy předtím vyhráli, tak možná v devadesáté vyrovnáme. Ale když máte za šest zápasů čtyři body, tak je pak těžké honit něco v devadesáté minutě nějakým tlakem, že to tam nějak dostaneme. Tak to prostě nefunguje, bohužel.

Vy jste měl srovnání na noze. Proč z toho nebyl gól? Měl jste balon moc vysoko?
Určitě se to dalo dát. Dal jsem jen jeden gól a to je málo. Měl jsem to nahoře, nevím, jestli jsem to měl nechat spadnout nebo dát tělo před něj nebo to normálně trefit … Prostě jsem to kopl levou nahoru. Jste pravák, máte to v devadesáté na levou, tak to překopnete. Je to škoda. Tam už by nebylo o čem. Kdybychom dali v devadesáté třetí gól, tak je po nich. Oni by stáli v deseti a čekali na penalty a to by podle mě neuhráli. Mrzí mě to, ten jeden gól byl málo.

Je to pro vás osobně velké zklamání? Daří se vám dávat góly, ale neznamenají bodový zisk.
Hodně mě to mrzí. Dal jsem tři góly ve třech zápasech a prohráli jsme je. To ani nemáte radost. Teď dám zase gól a vypadneme. My jsme se k tomu zápasu hodně upínali. Nevstoupili jsme do zápasu špatně, i lidé se chytili. Nebyli jsme nebezpeční, ale nebylo to tak, že bychom od začátku zápasu byli jaloví. Liberec měl jednu dvě šance, pak to trefil do vikýře. A pak už to nedoženeme, bohužel. Teď nás čekají super zápasy.

Jak náročné bude nyní najít motivaci pro zápas ve skupině o sestup?
Musíme co nejdříve udělat ty body, co potřebujeme, abychom neměli ještě nějaké horší problémy. Ale vůbec nerozumím tomu, že jsme se tam mohli dostat. Vůbec. Když jsme začínali po koroně, tak jsem si nepřipouštěl, že bychom mohli vypadnout z desítky. To, že Bohemka udělá patnáct z osmnácti bodů, to klobouk dolů. Ale my máme udělat o ty čtyři body víc, které by nám stačily. Neudělali jsme je. Jsme ze všeho venku. Teď to musíme se ctí dohrát.

Další články