Zde může být vaše reklama.

Sigma pracuje na fyzičce Kondiční blok ukončíme zápasy v Trnavě, řekl Látal

Kondiční blok ukončíme zápasy v Trnavě, řekl Látal

foto: Petr Pelíšek

16. 01. 2020 - 19:53

S prvním byl spokojený, po druhém rozmrzelý. Fotbalisté SK Sigma Olomouc odehráli ve středu na umělce v Řepčíně dvě přípravná utkání proti druholigovým soupeřům. Nejprve zvítězili, pak prohráli. A byť jde zatím pouze o přípravu, byl po porážce trenér Hanáků Radoslav Látal hodně nespokojený.

Jak hodnotí středeční zápasy s Jihlavou a Prostějovem?
První zápas byl dobrý. To, co jsme si nachystali, to jsme plnili. Druhý zápas byl mizerný hrozný, z toho se nedalo vyčíst nic.

Proč bylo to druhé utkání takové?
Postavili jsme trošku mladší hráče a ty, co, co nedostávají tolik šancí a to bylo na hřišti vidět. Proti Jihlavě nastoupilo zkušenější mužstvo, s Prostějovem mladí, plus kluci z béčka. Takže ty dvě jedenáctky zase nebyly tak vyrovnané. Ale ten druhý zápas byl o ničem.

Právě v tom druhém duelu nastoupil slovenský záložník Martin Adamec, který je v klubu na zkoušce. Jak se vám zatím jeví? Proč jste si ho vybrali?
Je tady, ještě před sebou máme dvojutkání proti Trnavě, uvidíme, jak to bude vypadat. Na hodnocení zatím počkejme. Hledáme náhradu za Kubu Plška, něco podobného. Uvidíme, dostane šanci v sobotu.

Na zkoušce je také ekvádorský útočník Luis Arroyo. Hrál proti Jihlavě poločas, dal branku. Jak se vám líbil?
Je to jiný typ útočníka než Kuba Yunis. Je rychlostní typ, má tam hodně náběhů. A to bylo i vidět. Ta první skupina v utkání proti Jihlavě pracovala, měla náběhy, chtěla hrát náběhy za obranu. Bohužel ve druhé skupině, co hrála odpoledne s Prostějovem, to tam nebylo. V tom byl rozdíl.

Jakub Yunis neproměnil šance, nedal ani penaltu. Nejspíš už by v koncovce potřeboval pořádně probudit.
Samozřejmě. Pořád mu to říkáme, dokud se nechytí sám … Ale Kubovi tam chybí náběhy, nehýbe se. Vím, že jsme hodně trénovali, že tam může být únava. Jenže ta první skupina trénovala stejně, taky byla unavená. Ale když se podíváte na pohyb první skupiny a druhé, tak se to nedá srovnat.

Daří se zatím v přípravě odtrénovat všechno podle plánu?
Teď na zápasy neberu tolik ohled. Trénovali jsme hodně, i v pondělí jsme měli těžké tréninky, dělali jsme pětistovky. Takže na výsledky nebereme ohled. Potřebujeme teď čtrnáct dní dobře protrénovat. Ten kondiční blok ukončíme zápasy v Trnavě.

Jak zatím tréninkovou zátěž zvládají dorostenci Daněk a Šíp?
Daněk to zvládá trošku lépe, Šíp je spíše rychlostní typ. Ale pere se s tím I proto jsme ho nechali trošku odpočinout, protože za deset dní toho dotrénoval dost. Ale jsou to velcí talenti olomouckého fotbalu, je potřeba s nimi pracovat. Šanci dostanou, věřím, že s námi odjedou i do Turecka.

Další články