Zde může být vaše reklama.

Lalkovič: Když dostanu šanci, poperu se o ni

Lalkovič: Když dostanu šanci, poperu se o ni

31. 03. 2019 - 09:18

Během podzimu přišel záložník Milan Lalkovič (1992) do olomoucké Sigmy jako volný hráč. Z Anglie, kde naposledy působil a byl mnoho let registrován v Chelsea FC. Někdejší velký talent slovenského fotbalu se vrací po zranění, téměř rok byl bez fotbalu.

A pomalu začíná ukazovat, proč si ho v mládí slavný anglický klub koupil. V sobotu jako nic pláchl obraně Zlína a pečetil výhru Sigmy na 2:0. Byl to jeho vůbec první gól v první české lize. „Dobrý náběh, špatné zakončení. A dobrá dorážka," usmíval se Lalkovič.

Co říkáte na zápas ve Zlíně?
První poločas jsme ještě jakžtakž drželi míč, ale vzadu jsme nebyli pozorní a Zlín mohl dát tři góly. Měl šance, Buchtič nás zase podržel, což je velmi dobré. Pak jsme dali gól, Yunis to krásně zakončil patou. Byl to takový zápas nahoru dolů. Domácí nás trošku před tím, než jsem pak šel na hřiště, dostali pod tlak. Ale samozřejmě jsme měli co bránit, bylo to jedna nula pro nás. Takže jsme potom hráli na brejky a jeden nám, chvála bohu, vyšel. A dotáhli jsme to do vítězného konce. Ale byl to určitě těžký zápas a jsme rádi za tři body. Teď jsme je dotáhli na dva body a jdeme dál. Máme před sebou Bohemku v poháru a pak Karvinou doma, což jsou myslím zápasy, které bychom měli zvládnout.

Proč měla Sigma lepší druhý poločas?
Možná jsme si trošku více věřili na míči. V prvním poločase to bylo spíše takové remízové. Ale dali jsme gól, pak nám vyšel ten brejk.

Konečně jste dal gól za áčko Sigmy. Byla to těžká situace?
Dobrý náběh, špatné zakončení. A dobrá dorážka. Trefil jsem brankáře. Věřím, že mi ten gól nikdo nevezme, protože ta střela šla na bránu. A přešla mu přes ruce, takže to není vlastní gól, je to můj gól.

Co způsobilo, že se týmu na jaře najednou začalo tak dařit?
Určitě je tam velká dávka štěstí, ale to je normální. Protože jsou některé zápasy, které jsme nezvládali kvalitou, ale dokázali jsme je vyhrát. To je možná jedna z věcí, co na to má vliv. A pak také to, že je dobrá atmosféra v kabině, máme výbornou partu, makáme jako tým. Myslím, že kvalitu na míči máme velmi dobrou, i když to v zápasech tolik neukazujeme.

Máte ještě naději na posun do první šestky?
Jdeme zápas od zápasu. Jsme rádi za každý bod, protože jsme byli před zimní přípravou v ne právě dobré situaci, ve které hodně týmů být nechce. Takže si těch vítězství vážíme. Zase jsme se někam odrazili a můžeme se dívat někam jinam. Ovšem pořád jdeme zápas od zápasu.

Vy jste hrál zase po delším čase trošku větší porci minut. Užil jste si to?
Pořád si dokazuju sám sobě, že chci být nejlepší. Situace je taková, jaká je, je to tady nějak nastavené. Když dostanu šanci, poperu se o ni. Chodím hrát i za juniorku, abych byl připravený, tam jsem dal nějaké góly. Takže makám, trénuju. Jsem rád, že jsem konečně odehrál větší počet minut. To, že jsem dal gól, je super. Díky trenérovi za šanci, jsem rád, že jsme zápas zvládli do vítězného konce. Samozřejmě si myslím, že bych měl hrát více, ale je to tak, jak to je. Možná na Bohemce, možná ne. Život není fér a fotbal už vůbec ne.

Další články