Zde může být vaše reklama.

Trenér Sigmy po utkání Látal: Chtěli jsme vyhrát, ale bod bereme

Látal: Chtěli jsme vyhrát, ale bod bereme

foto: Petr Pelíšek

27. 11. 2019 - 11:32

Mohlo to skončit tři nula, ale také nula tři. Nakonec fotbalisté SK Sigma Olomouc uhráli doma s pražskou Slavií bezbrankovou remízu. Bod brali, byť jejich soupeř hrál druhý poločas v deseti. Slavia totiž vévodí tabulce s luxusním náskokem jedenácti bodů. „Zklamaní nejsme, byť jsme chtěli zvítězit. Hráli jsme sice proti deseti, ale proti Slavii, to si každý musí uvědomit,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal. Tomu v sobotu doma proti Liberci budou chybět s jistotou dva stopeři – Václav Jemelka má stopku za čtyři žluté karty, David Zima si přivezl zranění z reprezentačního srazu.

Jak hodnotíte utkání proti Slavii?
My jsme do zápasu vstoupili tak, že jsme Slavii chtěli napadat hodně vysoko. Vzhledem k tomu jsme vzadu hráli často jeden na jednoho, trochu na riziko. Ale musím říct, ten způsob hry nám seděl. Bylo to hodně o běhání, vystupování, o kontaktu s protivníkem, což se samozřejmě nikomu nelíbí, protože nikdo nemá rád důrazný fotbal. V prvním poločase z toho vyplynuly nějaké věci, měli jsme šance, Slavia tam měla také nějaké střely. Ale to, co jsme chtěli hrát, to se nám dařilo. Měli jsme tam takovou pološancí, to mohli kluci možná vyřešit lépe, ale byla z toho červená karta. Jednu akci nám tam rozhodčí necitlivě přerušil, mohli jsme jít dva na brankáře. Cíl, který jsme si dali, jsme plnili, to bylo v pořádku. Ve druhém poločase Slavia hrála v deseti, ale otevřít to, to jsme nechtěli. Chtěli jsme hrát jako v prvním poločase. Slavia se stáhla do obranného bloku, bylo těžké to překonat. Oba týmy měly nějaké šance, myslím, že remíza je spravedlivá.

Chytal Aleš Mandous a dařilo se mu, několikrát tým podržel.
Ano. Řešili jsme to od úterka. Věděli jsme, že Buchta má nějaké problémy se svalem, netrénoval. Už před třemi týdny jsem Mandousovi řekl, že až se něco takového stane, tak bude na řadě on. To jsme splnili. Nahrálo tomu také to, že předtím chytal na Slavii a také výborně.

Byl jste spokojený s pohybem hráčů, s tím, kolik toho naběhali?
Určitě. Bylo to hodně o presinku, nenechali jsme Slavii, aby se dostal do své typické hry. Hned při rozehrávce jsme soupeře napadali, i když, jak už jsem řekl, to v některých momentech bylo na riziko. Ale soupeři si nějaké šance vytvořil jen z naší špatné rozehrávky, nebo pokud jsme ztratili ve středu pole míč. Jinak se do šancí nedostával.

Bod z utkání, ve které jste hráli celý druhý poločas proti oslabenému soupeři, berete jako dobrý? Nebo je to málo?
Samozřejmě ho bereme, i když jsme chtěli vyhrát. Ale otevřete to proti Slavii, která je velmi silná a nebezpečná jeden na jednoho, má tam vynikající hráče. Čekali jsme na šanci, nějaké přišly, ale otevřít jsme to vyloženě nechtěli. Zklamaní nejsme, byť jsme chtěli zvítězit. Hráli jsme sice proti deseti, ale proti Slavii, to si každý musí uvědomit.

Znovu nastoupil v základní sestavě Ondřej Zmrzlý. Odehrál dobrý zápas, i když zatím asi svůj nejtěžší.
Je to mladý hráč, který se fotbal stále učí. Tentokrát to zase bylo o stupínek rychlejší, dynamičtější. Naběhal spoustu kilometrů, odvedl hodně práce v defenzivě. Zabudováváme mladého kluka, který v krátkém horizontu bude patřit do základní sestavy.

Proč nehrál ani v závěru Václav Pilař?
Do čtvrtka netrénoval. Nebyl schopen trénovat. Proto jsme se na konci utkání rozhodli pro Hálu, když si Zahradníček řekl o střídání.

Kapitán Vít Beneš chvílemi kulhal. Jak to s ním vypadá?
Byl tam pokopaný, s achilovkou má už delší dobu problémy. Doufejme, že dá do soboty do pořádku, protože máme vykartovaného Jemelku, s tím si budeme muset nějak poradit.

Po delším čase opět nastoupil Martin Sladký.
Rozhodovali jsme se, jestli budeme hrát na tři obránce, nakonec jsme tak hráli a Martin to zvládl velmi dobře. Už po utkání ve Zlíně jsem byl se hrou na tři spokojený, chtěli jsme takto hrát znovu se Zimou, ale ten se nám bohužel vrátil z reprezentace zraněný.

Další články