Zde může být vaše reklama.

Zabrali po šesti kolech Látal: Dokud máme šanci, budeme se rvát

Látal: Dokud máme šanci, budeme se rvát

foto: Petr Pelíšek

12. 06. 2020 - 12:05

Šest zápasu bez výhry, tři porážky v řadě. Přesně v takovém rozpoložení šli fotbalisté SK Sigma Olomouc do zápasu 29. kola FORTUNA:LIGY v Mladé Boleslavi. Minisérii marnosti se jim právě tam podařilo zlomit, zvítězili 2:0 a doufají, že se zase vrátili do pohody. Před sebou mají ligový finiš, ale také závěr domácího poháru. „Dokud máme šanci, tak se o to popereme, budeme o to bojovat, budeme se rvát,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Jak hodnotíte utkání v Mladé Boleslavi?
Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli, že to máme za tři body. Rozhodli jsme se nechat hrát základní sestavu ve složení, jako předtím doma s Baníkem, jen jsme do ní vrátili Beneše. Jinak to zůstalo stejné. Myslím si, že jsme byli v prvním poločase lepší, měli jsme spoustu šancí, mohli jsme po něm mít větší než jednobrankový náskok. Druhý poločas už tak kvalitní nebyl, trošku nám došly síly. Pojistka v podobě druhého gólu pak přišla pozdě, to je škoda, předtím jsme tam měli spoustu náznaků a dobrých brejků, chyběla nám trošku finální fáze.

Důležité bylo, že tým tentokrát nevyrobil zbytečné chyby.
Hráče jsme hlavně nabádali, aby neudělali nějakou chybu. Tentokrát jsme se jich konečně vyvarovali. Fotbal je nevyzpytatelný, uděláte jednu chybu nebo dostanete gól po standardní situaci. Pojistka přišla pozdě, ale jsme rádi, že přišla a také, že jsme vzadu uhráli nulu.

Je tříbodový zisk vzpruhou v pravý čas?
Vítězství nám určitě pomůže v další fázi sezony. Máme před sebou těžký zápas proti Plzni a důležité utkání v semifinále poháru s Libercem. Doufám, že nám ta výhra zvedne sebevědomí. Teď už se zase budeme chystat na Plzeň.

Co myslíte, je ještě reálný posun zpět do střední skupiny tabulky?
Dokud máme šanci, tak se o to popereme, budeme o to bojovat, budeme se rvát. Teď nás čeká Plzeň, to je výborný velice kvalitní soupeř. Budeme se na to muset dobře připravit a podat kvalitní výkon. A pak hned potom hrajeme pohár.

Další články