Zde může být vaše reklama.

Restart se Sigmě nedaří Látal: Máme čtyři zápasy na to, abychom mužstvo zvedli

Látal: Máme čtyři zápasy na to, abychom mužstvo zvedli

foto: Petr Pelíšek

01. 06. 2020 - 20:00

Zdálo se, že Sigma zamíří do střední skupiny tabulky FORTUNALIGY. Hanáci remizovali 0:0 v Uherském Hradišti a pak měli za úkol doma porazit v pořadí poslední Příbram. Svěřenci trenéra Radoslava Látala vedli brankou osvědčeného jarního střelce Lukáše Juliše. Ale pak si nechali dát dva góly a prohráli. „Oba góly jsme dostali po banálních situacích. To jsou věci, které nás ubíjejí a zase jsme na to doplatili,“ řekl kouč Látal.

Jak hodnotíte utkání proti Příbrami?
Je to obrovské zklamání. My jsme ten zápas nezvládli. Z naší strany to nebylo dobré utkání. V prvním poločase jsme se dostali do vedení jedna nula, jenže místo toho, abychom vedení udrželi, uklidnili se, uděláme chybu. Víťa Beneš nesmyslně prostrkává do středu hřiště míč, ztratíme ho a nabídneme soupeři šanci. Do druhého poločasu nastoupíme zase nekoncentrovaně. Dostali jsme gól a pak už to byla křeč. A do zhuštěné obrany soupeře jsme se nedokázali prosadit.

Překvapil vás soupeře něčím? Nebo jste čekali, že budou jen bránit a čekat na brejky?
Hrála to, co jsme čekali. Příbram byla obětavá, důrazná, dokud cítila šanci, tak její hráči běhali, dřeli. My jsme se s tím bohužel nebyli schopní vyrovnat.

V čem byl problém u těch inkasovaných branek?
Problém byl v tom, že místo, abychom dohráli poločas s vedením jednu branku, tak dáme nesmyslnou přihrávku někam doprostřed, kde protihráč vypíchne míč. A pak ještě přišel špatný odkop. Nedostoupení hráčů, chyby se kupily.

Co chybělo k tomu, aby se Sigma brankově prosadilo více než jednou?
Chyběla obětavost, více pohybu a důrazu. Pokud bychom udrželi náskok jedné branky do přestávky, tak věřím, že bychom zápas zvládli. Ale bohužel jsme pak udělali chyby. Druhý poločas jsme nastoupili strašně nervózní a nebylo to z naší strany dobré. A když jsme dostali druhý gól, tak to bylo ještě horší. Pak Příbram zalezla a nebyli jsme se tam schopní prosadit, i když jsme vystřídali a měli na hřišti tři útočníky. Oba góly jsme dostali po banálních situacích. To jsou věci, které nás ubíjejí a zase jsme na to doplatili.

Dostal jste žlutou kartu, můžete říct, co se stalo?
Nic. Dostal jsme žlutou, vyjadřovat se k tomu nemůžu.

Je porážka s Příbramí velký problém v boji o udržení se v desítce?
Ano, je to samozřejmě problém. Protože jsme chtěli získat tři body. Ale takových zápasů už bylo v této sezoně několik, nejsme schopni se v nich zápasech prosadit, abychom se uklidnili a posunuli se někam na sedmou šestou příčku. Nejsem schopni se prosadit v zápasech, které nás můžou posunout někam do horní poloviny tabulky. Bohužel se to zase opakovalo, jako celou sezonu.

Další zápas čeká Sigmu ve středu v Českých Budějovicích. Dají se očekávat nějaké změny v základní sestavě?
Určitě změny budou. Vepřek má stop za žluté karty. To, co nám šlapalo v úvodu jara, to nám teď nejde, už to kulhalo na Slovácku. Proti Příbrami jsme té sestavě ještě dali šanci, ale změny určitě přijdou.

Sigmu čeká v závěru sezony těžký los, bude se proti silnějším hrát lépe?
Mohli jsme se vyšvihnout nahoru, ale nepovedlo se. Je to všechno o hráčích, takový zápas, jako byl s Příbramí, se doma musí zvládnout. Nějakou kvalitu to mužstvo má, že jsme to v sobotu nezvládli, to je velký problém. Je to o hráčích a o hlavách.

Vstup do jara se vašemu týmu povedl. Uškodila vám následná korona pauza?
Nebudu se vymlouvat na pauzu. Je o nás o trenérech, abychom mužstvo připravili. Bohužel teď jsme to nezvládli, ale máme ještě dost zápasů, abychom se ve střední skupině udrželi. Máme čtyři zápasy na to, abychom mužstvo zvedli. Plus ještě MOL Cup. Máme o co hrát. Některé výkony nejsou dobré, ale je na nás, abychom s hráči pracovali.

Další články