Zde může být vaše reklama.

Zaplatili za chyby Látal: Není to ono, sami to cítíme

Látal: Není to ono, sami to cítíme

foto: Petr Pelíšek

03. 06. 2020 - 21:14

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se v ligovém restartu nedaří navázat na dobré výkony a výsledky z úvodu jara. Dnes prohráli duel 27.kola FORTUNA:LIGY v Českých Budějovicích, takže trenér Radoslav Látal nemohl být spokojený. „Byl to zápas o první chybě a tu jsme bohužel udělali my,“ řekl po utkání Látal.

Jak hodnotíte utkání?
Bylo to o prvním gólu. První poločas byl vyrovnaný, hrálo se nahoru dolů, čekalo se na jednu chybu. Hráčům jsem ještě v poločase říkal, ať si dají pozor na nějakou špatnou rozehrávku, protože je to o jedné chybě, o nějaké jedné standardce. Bohužel, zase se to opakovalo. Na levé naší straně se nedomluvili Kerbr s Greššákem, udělali jsme chybu, dostali jsme branku. Pak jsme se s tím snažili něco udělat, ale Dynamo hraje na brejky, jak pak dalo na dva nula, tak už to z naší strany byl chaos Zase jsme nezískali tři body a musíme se připravit na další zápas.

První branka domácích padla hned v úvodu druhého poločasu. Přitom v těch chvílích byla aktivnější Sigma.
Byl to trest za chybu. V takových vyrovnaných zápasech se tohle nesmí stávat. A nám se to povedlo už hodně krát. Pak přicházíme o body. Stojí nás to hodně sil, pak se z toho nemůžeme vyhrabat a bohužel na to doplácíme.

Co vašemu týmu chybělo k lepší ofenzivě? Střel na bránu jste mnoho neměli.
Trošku klidu, rozvahy, akce se mohly ještě lépe dohrát, dostat se do křídelního prostoru. Bylo tam dost centrů a náběhů, ale nejsme schopni míč do brány dostat. Nastoupili jsme tentokrát na dvě šestky, chtěli jsme zhustit střed hřiště. Neříkám, že se nám to nedařilo. Bylo to o první brance, chybu jsme udělali my, inkasovali a pak už to bylo těžké.

V sestavě jste udělal čtyři změny. Povedly se?
Asi ne, když jsme prohráli. Některé výkony byly celkem v pořádku. Chtěli jsme zhustit střed hřiště, tam problém nebyl. Problém je v tom, že doplácíme na nemohoucnost vpředu a také na to, že vždycky uděláme nějakou chybu, po které dostaneme gól. Spoustu míčů nedotáhneme do zakončení, kazíme přihrávky. Chce to více náběhů, dostat se před bránu soupeře ve třech čtyřech hráčích, abychom se prosadili v zakončení. Hráli jsme jen na jednoho klasického útočníka, Lukáše Juliše, když tam byl sám, nebylo tam tolik dotažení k bráně soupeře.

Sigma po korona pauze začala špatně, ze tří kol máte jen jeden bod.
Hráči by si měli uvědomit, že hrají o tu střední skupinu a o poháry. Motivace by měla být jasná, hraju za Sigmu Olomouc a musím tomu dát všechno. Ale bohužel, ty poslední tři zápasy z naší strany nebyly dobré. Nejsou to ty výkony, které jsme předváděli na začátku jara – se Spartou, Jabloncem nebo v Teplicích. Není to ono. Sami to cítíme, musíme se do toho dostat nějakým vítězstvím. Máme před sebou těžký zápas s Baníkem Ostrava a doufám, že získáme tři body.

Milan Kerbr nastoupil místo vykartovaného Michala Vepřka. Jak se vám líbil jeho výkon?
Nebudu hodnotit nějak podrobně, to si pak rozebereme s týmem. Milanův výkon byl v pořádku, nepropadl, měl tam celkem dobré věci. Utkání jsou rychle po sobě, máme tam i další hráče, trošku to zase změníme, protože únava se stupňuje. Teď se nám zase zranil Beneš, potřebujeme i další hráče.

Další články