Zde může být vaše reklama.

Sobotní střelec Sigmy Myslím si, že to není úplně špatné, řekl Jemelka

Myslím si, že to není úplně špatné, řekl Jemelka

foto: Petr Pelíšek

11. 08. 2019 - 01:03

Fotbalisté SK Sigma Olomouc promarnili možnost držet se v horní pasáži tabulky FORTUNA:LIGY. Po pátém kole tam mohli být, jenže to by museli doma porazit Karvinou. Což se nestalo, Modrá lavina sedm minut před koncem ztratila poločasové vedení a při remíze 1:1 se dělilo po bodu. Sigmu poslal do vedení osm minut před přestávkou stoper Václav Jemelka, když pohotově uklidil sraženou střelu Milana Kerbra.

Po prvním poločase Sigma vedla, Karviná byla trošku mimo, neměla ani jednu střelu na bránu. Ale po přestávce vás pomalu a postupně začali zlobit.
Ano, bylo to tak. První poločas jsme hráli dobře, i když ten úplný začátek jsme neměli podle našich představ. Trošku nás Karviná přehrávala, ale potom jsme se do toho dostali, dali jsme gól. Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Ve druhém poločase jsme úplně přestali hrát naši hru. Karviná se dostávala do tlaku a vyvrcholilo to tím vyrovnáním.

Čím to bylo? Co bylo z vaší strany, tedy ne vás osobně, ale celého týmu, špatně?
My jsme zjednodušili hru, jenže jsme nesbírali odražené míče. V tom asi byla ta chyba. Nedokázali jsme navázat na první poločas, hrát po zemi, trošku rozhýbat hru. Prostě jsme více nepodrželi míč a Karviná se dostával víc a víc do tlaku. A spadlo jí to tam. Kdybychom dali druhý gól, tak jsme se uklidnili a bylo to úplně v pohodě. Ale nepřidali jsme ho a Karviná nás za to potrestala.

Dal jste gól, to bylo pohotové zakončení.
Byla tam standardka, pak vrácený balon na Milana Kerbra. Ten to střílel zpátky. Letělo to ke mně, snažil jsem se hlavně trefit bránu a uklidil jsem to tam.

A kde se potom stala chyba při tom vyrovnání sedm minut před koncem.
Propadli jsme ve středu, byl tam centr, já jsem s Benym zavíral první tyčku. Byl tam vrácený míč, podobně, jak jsme skórovali my, akorát Petráň to dával hlavou skoro z brankové čáry do prázdné.

Jen remíza doma s Karvinou, to je jistě ztráta. Po pěti kolech má Sigma sedm bodů. Jak tohle hodnotíte?
Jsme ve středu tabulky, myslím si, že to není úplně špatné. Chtěli jsme doma tři body, mít jich devět, být trošku více v klidu a jet na Bohemku s čistou hlavou. Teď se tam prostě budeme muset poprat o další body a jít tabulkou nahoru.

A zdá se, že je ještě třeba vyladit herní projev.
Určitě ano. Skoro každý zápas, který jsme vedli, jsme potom byli pod tlakem. Musíme to trošku zklidnit, udržet balon, hrát více po zemi, být více na míči, abychom se nedostávali tolik pod tlak. Z toho se musíme poučit.

Další články