Zde může být vaše reklama.

Střelec stíhá legendy Rozhodla produktivita, řekl Jakub Plšek

Rozhodla produktivita, řekl Jakub Plšek

foto: Petr Pelíšek

03. 11. 2019 - 11:18

Záložník SK Sigma Olomouc Jakub Plšek poslal v sobotním utkání proti Mladé Boleslavi svůj tým v prvním poločase do vedení. Byla to již jeho sedmá branka v sezoně. A šestadvacátá v dresu Sigmy v první lize celkově. Plšek se prostřílel mezi legendy klubové historie, už dal více gólů, než Miroslav Kouřil a Roman Sedláček, jen pět branek mu schází k dorovnání Vladislava Laudy a Luboše Reitra. Ovšem po zápas s Boleslaví Plšek moc veselý nebyl. Věděl dobře, že takto během minut ztratit dvoubrankový náskok, to se stává tak maximálně jednou za deset let. Pokud vůbec.

Vstup do utkání a prvních pětačtyřicet minut, to bylo ze strany Sigmy velmi dobré.
Ano. V prvním poločase to bylo dobré, diktovali jsme hru. A měli jsme spoustu šancí, jenže bohužel neproměněných. Kdyby to bylo naopak, oni vedou tři nula, zase rozhodla produktivita.

Dostali jste se to vedení o dvě branky, ale pak, možná trošku nepochopitelně, dvakrát inkasovali v rychlém sledu.
To bylo neuvěřitelné, přišlo mi to jako třicet vteřin. Přežili jsme nějaké šance, dali jsme na dva nula. To jsem myslel, že už je po zápase a Boleslav se z toho nedostane. Ale místo toho, abychom na chvilku zalezli a zkušeně si to pohlídali, dostaneme takové dva góly ... První byl ještě v pořádku, pěkně to trefil, ale ten druhý? To snad ani není možné. Doma musím vyhrávat, takhle je to špané.

Máte pro to vysvětlení? Nestalo se to poprvé, že tým inkasoval zbytečné branky a ztratil v této sezoně slibně rozehrané utkání.
Nedokážu to teď říct, fakt nevím. Musím se na to znovu podívat. Bylo to v tak rychlém sledu, že si to ani nepamatuju. My tuhle sezonu umíme jasně vyhraný zápas ještě remizovat nebo dokonce prohrát. Kolikrát už jsme takhle ztratili? Dostáváme strašně moc gólů, potřebujeme se odrazit od nuly.

Zase pozitivní je, že jste předvedli dobrý výkon, měli proti třetímu týmu tabulky mnoho šancí, v závěru pak drtivý nápor, který hosté ustáli jen díky hodně velké dávce štěstí.
Herně to bylo dobré, vpředu jsme kombinovali. Měli jsme hodně centrů, zakončení, akorát chyběly góly. V závěru jsme to měli na hlavě, skákalo to na břevně, pak tam byla sporná situace s penaltou... Snažili jsme se to vyburcovat a ještě to zlomit, ale měli jsme rozhodnout dříve. Je to velké zklamání, i když Boleslav ukázala, proč je na třetím místě. Zakončovala pěkně.

Vy jste také zakončil pěkně. Vaše sedmá branka v sezoně byla takoví typická pro vás, najít s míč a chladnokrevně v klidu zakončit. Navíc jste skóroval po trošku delší pauze.
Naposledy jsem se trefil na začátku září, takže už bylo na čase. Doufám, že to bude pokračovat. Musel jsem střílet nahoru, protože gólman mi šel rychle pod nohy.

Zdálo se, že vaše spolupráce s Jakubem Yunisem v ofenzivě fungovala dobře. I když on by potřeboval také dát nějaké ty góly.
To mu hodně chybí. Maká, dře pro tým, hodně nám pomáhá, že uhrává těžké balony. Ale na to si u útočníka nikdo nevzpomene, musíme ho líp hledat, dobře ho najít, aby se už taky trefil.“

 

Další články