Zde může být vaše reklama.

Tým čeká těžký start Uvidí se až na hřišti, řekl trenér Sigmy Látal

Uvidí se až na hřišti, řekl trenér Sigmy Látal

foto: Petr Pelíšek

11. 07. 2019 - 15:49

Asi těžko si mohli fotbalisté SK Sigma Olomouc představit složitější vstup do nové sezony. V úvodních čtyřech kolech hrají třikrát venku, v Plzni, na Slavii a v Liberci. Jeden soupeř složitější než druhý. Trenér Modré laviny Radoslav Látal. „Budeme chtít splnit určitý cíl od vedení klubu. Ale věřím, že jsme dobře připraveni, budeme se chtít prezentovat takovým silovým fotbalem, napadání, potěšit trošku fanoušky, trošku hru zrychlit. Máme těžký začátek, v prvních čtyřech kolech nás čekají tři utkání venku s těžkými soupeři. Ale můžu slíbit, že půjdeme do boje, budeme válčit tak, abychom měli co nejlepší výsledky a na konci sezonu mohli být spokojeni,“ řekl trenér Látal.

S jakým cílem půjde trenér Látal se svým týmem do nové sezony?
Chceme určitě bojovat o střed tabulky. Věřím, že jsme dobře připraveni. Budeme se chtít prezentovat syrovějším fotbalem, napadáním, chceme potěšit naše fanoušky a hru trošku zrychlit. Začátek máme velmi těžký, v prvních čtyřech zápasech nás třikrát čeká výjezd k náročným soupeřům. Za mužstvo můžu slíbit, že budeme bojovat, válčit a snažit se o nejlepší výsledky tak, aby na konci sezóny byli všichni spokojeni.

Stoper Beneš byl zvolen novým kapitánem. V Sigmě působí teprve půl roku. Bylo pro vás jeho zvolení překvapením?
Překvapení to pro mě nebylo. Benyho si zvolili kluci sami. Já jsem jim dal návrhy a oni mi řekli jejich představu. Bylo to klasické hlasování, kdy si také určili Davida Housku a Michala Vepřeka, kteří na hřišti budou plnit roli asistentů kapitána v případě, že Víťa nebude hrát.

Michal Vepřek tedy přišel o kapitánskou pásku a navíc na jeho post přišel Milan Kerbr. Dá se říct, že se mění jeho role v týmu?
Myslím, že konkurenci potřebuje každý. Snažíme se místa v týmu zdvojit tak, aby hráči měli zdravou konkurenci a aby se o místo v týmu poprali. Takže myslím, že i pro Michala je to jen dobře. S Milanem teď musíme ještě chvíli počkat, je po těžkém zranění a do hry ho pomalu zapojujeme.

Letní příprava byla velmi krátká. Na jejím začátku jste říkal, že do hráčů budete chtít dostat agresivitu. Povedlo se vám to nebo to ještě bude chtít čas, než tým dostane charakter podle vašich představ?
Uvidí se až na hřišti. Věci, které jsem chtěl klukům předat, jsme v přípravě zkoušeli. Především v utkáních v Rakousku jsme se snažili je vyzkoušet. Utkání tam nebyla sice výsledkově příznivá, ale podle mého názoru úroveň hry byla dobrá. Vše ukáže až čas, až podle toho jak vstoupíme do ligy a jak se v ní budeme prezentovat.

Jste spokojený s posílením týmu?
Doplnili jsme posty, které jsme potřebovali. Plán je takový, že bychom rádi ještě dva další hráče získali. Momentálně na tom pracujeme, aktivně hledáme a rozhlížíme se. Rádi bychom získali jednoho hrotového hráče a jednoho záložníka. Přestupní termín je ještě dlouhý a zatím je vše ve fázi jednání.

V sobotu vás čeká první ligové utkání a hned těžký soupeř - Plzeň.
My do Plzně vyrazíme podat co nejlepší výkon. Se strachem tam nejedeme. Chceme tam uhrát co nejlepší výsledek, vše se bude odvíjet od našeho výkonu.

Zranění brankáře Miloše Buchty je velká komplikace? Můžete prozradit, kdo se postaví do brány proti Plzni?
To sám bohužel zatím nevím. Komplikace to určitě je, ale máme další dva velmi kvalitní gólmany, kteří jsou schopni Miloše zastoupit. Myslím si, že jejich výkon je vyrovnaný, takže volba bude na mě, ale také na trenérovi brankářů, který je zná delší dobu.

Nebyl jste rozrušený a nervózní z tiskové konference na náměstí?
Zažil jsem mnohem horší tiskové konference například v Evropské lize, kde mě novináři dusili, až jsem se potil až za ušima. Nyní to bylo velmi příjemné, v domácím prostředí, před našimi fanoušky, v krásné atmosféře.

Další články