Zde může být vaše reklama.

Yunis: Je to motivace do další práce

Yunis: Je to motivace do další práce

10. 04. 2019 - 15:53

Útočník SK Sigma Olomouc Jakub Yunis se při absenci Martina Nešpora dočkal většího herního vytížení. A šance se chopil pořádně. Ve Zlíně dal krásnou branku patičkou, pak naposledy v neděli doma proti Karviné rozhodl hlavou o vítězství 3:2 pro Hanáky. „Jsem rád, že jsme utkání týmově zvládli a máme tři body,“ řekl Jakub Yunis.

Karvinou Sigma doma přestřílela tři dva. Jak těžký to byl zápas?
Byl to velmi těžký zápas. Dali jsme úvodní branku, což pro nás byl úplně ideální začátek. Ale pak jsme dostali lacinou branku na jedna jedna. Potom to bylo takové bojovné utkání, pomohl nám gól do šatny Šimona Falty, který se krásně trefil. Takže celkově bych to hodnotil jako vydřenou výhru. Fotbalovosti tam bylo tentokrát méně, ale jsem rád, že jsme to týmově zvládli a máme tři body.

Hosté předvedli to, co jste čekali? Nebo to byl těžší soupeř, než jste předpokládali?
Čekali jsme od soupeře bojovný výkon. Věděli jsme, že nemají body a do té doby, co je tam trenér Straka se zvedli, že tam mají to srdíčko, jak on pořád říká. S tím jsme počítali.

Vítěznou branku jste dal právě vy.
Byl tam krásný centr Martina Sladkého, jsem rád, že se to podařilo. Samozřejmě hrát a proto musím dát trenérovi karty, abych příště znovu mohl nastoupit. Odvádět velkou porci práce pro tým. A ten gól, to je třešnička na dortu, pro útočníka určitě motivace do další práce.

Byla to nějaká natrénovaná spolupráce?
Sláďa říkal, ať mu po zápase poděkuju i do médií. Takže děkuju, jsem rád. Polovina gólu jde za ním. Zůstal jsem na zadní tyči, viděl jsem, že to tam jeden karvinský hráč nevytlačil, jinak bych byl ofsajd, tak jsem si tam počkal. Sláďa mě skvěle trefil, stačilo jen nastavit hlavu a uklidit to k tyčce.

Pro vás je to důležitý gól i osobně. Cítíte, že vám stoupá sebevědomí?
Určitě ano. Vytíženost herní je větší, přicházejí také góly. Je to jistě pro mě další motivace do práce. Cítím se dobře, doufám, že to bude pokračovat i v dalších zápasech.

Jaké byly souboje se stopery soupeře?
Věděl jsem, že to jsou bojovní hráči, takže jsem s tím počítal. Ale myslím, že jsem to celkem zvládal.

Závěr utkání ale nebyl jednoduchý.
Posledních dvacet minut jsme nepodrželi vpředu balon, hodně se to na nás valilo, dávali tam dlouhé míče. Ale zvládli jsme to, kluci to odbojovali.

Proč jsou utkání proti Karviné tak bohaté na góly?
Nevím, čím to je. Ale kdybychom tentokrát nedostali tu první lacinou branku a náskok chvilku podrželi, tak by to určitě vypadlo o něco klidněji. Pro diváky to byl určitě atraktivní zápas, padlo pět branek, ale my prostě nesmíme dostávat tak laciné góly. Takže pro další zápasy se z toho určitě musíme poučit.

V posledních sedmi kolech Sigma pravidelně boduje. Cílem zůstává střední skupina nebo se díváte na první šestku?
Samozřejmě prvotní cíl byla ta střední skupina. Ale jak se to nyní vyvíjí, tak jistěže chceme zaútočit na první šestku.

Další články