
Olomouc má po letech šanci na druhý krytý bazén
Olomouc – Olomoučané mají šanci, že si za pár let zaplavou v novém krytém bazéně. Areál, jehož…
foto: Lukáš Blokša
23. 05. 2020 - 12:00
V minulosti jste na našem webu mohli číst recenze na guláše, které jsme ochutnali v různých hospodách. Pod jménem Hospodu dělá guláš jsme vyzkoušeli desítky gulášů. Některé se povedly méně, některé více. Ale kdo chce kritizovat, musí se k tomu sám umět postavit. A tak jsme uvařili guláš vlastní. A byl vážně dobrý!
Ingredience
Na čtyři porce guláše budeme potřebovat 40 gramů sádla, 3 stroužky česneku, 200 gramů cibule, majoránku, mletou sladkou papriku, mletý černý pepř, sůl, kmín, 400 gramů hovězího masa.
Postup přípravy
Nejprve si koupené maso, nejlípe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na zhruba stejně velké kousky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli budeme následně smažit v kastrolu na sádle dozlatova. Posléze přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran.
V dalším kroku přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody. Musíme si přitom dát pozor, aby se nám nespálila paprika. Maso několikrát vydusíme až na šťávu a pravidelně znovu podléváme. Ve chvíli, kdy je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho hovězím vývarem, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do doby, než maso úplně změkne.
Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.
Olomouc – Olomoučané mají šanci, že si za pár let zaplavou v novém krytém bazéně. Areál, jehož…
Skvrny na středověkých lékařských knihách mohou vědcům poskytnout informace o složení tehdejších…
Olomouc - Jarní výstava Flora Olomouc letos nabídne návštěvníkům neopakovatelný zážitek –…
Olomouc – Příkladní a vzorní otcové jsou samci pštrosů emu hnědých, kteří nechají své družky…
Olomouc – Samec vzácného levharta mandžuského přijel na námluvy do olomoucké zoo na Svatém Kopečku.…
Olomouc – Hanácká metropole se opět chystá na jednu z nejvoňavějších a nejoriginálnějších akcí roku…