Tento týden o muži, který vyměnil kuchařský nůž za dláto
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
23. 05. 2020 - 12:00
V minulosti jste na našem webu mohli číst recenze na guláše, které jsme ochutnali v různých hospodách. Pod jménem Hospodu dělá guláš jsme vyzkoušeli desítky gulášů. Některé se povedly méně, některé více. Ale kdo chce kritizovat, musí se k tomu sám umět postavit. A tak jsme uvařili guláš vlastní. A byl vážně dobrý!
Ingredience
Na čtyři porce guláše budeme potřebovat 40 gramů sádla, 3 stroužky česneku, 200 gramů cibule, majoránku, mletou sladkou papriku, mletý černý pepř, sůl, kmín, 400 gramů hovězího masa.
Postup přípravy
Nejprve si koupené maso, nejlípe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na zhruba stejně velké kousky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli budeme následně smažit v kastrolu na sádle dozlatova. Posléze přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran.
V dalším kroku přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody. Musíme si přitom dát pozor, aby se nám nespálila paprika. Maso několikrát vydusíme až na šťávu a pravidelně znovu podléváme. Ve chvíli, kdy je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho hovězím vývarem, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do doby, než maso úplně změkne.
Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…
Dnes si společně ukážeme recept na vynikající pikantní kuřecí s hořčicí a bramborem. Jde o recept…
Letos to bude již 15 let, co olomoucký europoslanec Jan Březina přišel s originálním nápadem –…
O další úspěšné rozmnožení zvířat v olomoucké zoologické zahradě se v minulých dnech postarali…